Stížnost na trestní stíhání exředitele prostějovské policie



Trestní stíhání exředitele prostějovské policie JUDr. Zdeňka Riedigera za pomluvu Mgr. Dušana Dvořáka a šíření poplašné zprávy o škodlivosti konopí v Prostějovském večerníku 12. září 2011!

Věc: Stížnost proti Usnesení vedoucího Územního odboru Prostějov plk. Mgr. Pavla Nováka PČR KŘPOK, Újezd 2, 796 77 Prostějov ze dne 15. prosince 2011 vedené pod číslem jednacím KRPM-44997-19/ČJ-2011-1412UO o převedení policejního šetření prostějovského policejního exředitele JUDr. Zdeňka Riedigera na územní odbor Policie ČR v Přerově z důvodu možné podjatosti prostějovské policie

Kontext zdůvodnění stížnosti:
Stížnost na zcela 1. alibistické, 2. přednostně řešené a 3. ryze účelové Usnesení o rozhodnutí vyloučit všechny policisty okresu Prostějov šetřit bývalého kolegu JUDr. Zdeňka Riedigera ve věci hrubé a lživé pomluvy Mgr. Dušana Dvořáka jako údajného prodejce marihuany doplněné sdělením o přání JUDr. Zdeňka Riedigera více kriminalizovat Dušana Dvořáka za tyto nikdy nerealizované činy a dále šíření poplašné zprávy JUDr. Zdeňkem Riedigerem konané rovněž ve spolupachatelství s Prostějovským  večerníkem, kde tyto nepravdy 12. září 2011 zveřejnil  v článku Miroslava Kadlece „Je chyba, když se za závažné trestné činy dávají fešácké kriminály“, když řekl, že marihuana na je startovací a velmi nebezpečnou drogou.  Viz elektronická verze trestního podnětu na JUDr. Zdeňka Riedigera na http://www.tdz-online.eu/akce/osz-prostejov-konopi

Popis spáchaných trestných činů JUDr. Zdeňka Riedigera je zcela banální a k obžalobě a soudnímu řešení netřeba hlubšího studia, než porovnat pouze fakta a důkazy, zda uvedené řekl nebo si to redaktor Miroslav Kadlec vymyslel:

Popis trestného činu pomluvy kvalifikovatelné jako naplnění § 184, odst. 2 TZ: Uvedeného trestného činu hrubá a lživá pomluva urážející vážnost, čest a profesní způsobilost Mgr. Dušana Dvořáka u spoluobčanů se jmenovaný dopustil, když ve spolupachatelství s Prostějovským večerníkem dne 12. září 2011 (viz zde - http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf) uvedl, cituji: „No, v poslední době jsem četl noviny, kde byly popisovány další a další odhalené varny pervitinu nebo nedávno už potřetí za sebou zabavené rostliny konopí pěstované v Ospělově. Přitom pan Dvořák už za pěstování marihuany a její prodej jednou odsouzen byl, ale podle mého názoru směšným trestem. Pokud justice bude podobné případy soudit tak jako doposud a trest nebude mít význam hrozby v rámci prevence kriminality, budou problémy s drogami ještě větší. A jestliže za závažné kriminální činy budou pachatelé dostávat fešácké kriminály, či dokonce alternativní tresty, je to výsměch celé slušné společnosti!“
Popis trestného činu šíření poplašné zprávy kvalifikovatelného jako naplnění § 357, čl 4, písm. b TZ:
Uvedeného trestného činu šíření poplašné zprávy se jmenovaný dopustil, když ve spolupachatelství v Prostějovském večerníku dne 12. září 2011 (viz zde - http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf) uvedl, cituji:
„… poslední dobou vycházejí mnohé publikace o tom, že konopí či marihuana jsou naprosto neškodné či naopak zdraví prospěšné. Pokud se to bude takto prezentovat a veřejné mínění bude k této problematice až tolik tolerantní, lidé budou mít k drogám stále blíž a blíž. A to nemluvím o tom, že od marihuany už člověk lehce sklouzne k tvrdé droze...“

Jako návrh na mimosoudní řešení jsem navrhl následující řešení:
„JUDr. Zdeněk Riediger zaplatí 666 tisíc Kč Dušanu Dvořákovi a tento prostředky použije na vzdělávání učitelů, studentů a žáků prostějovského okresu v léčivých účincích konopí a odpovědného zacházení s konopím.
Prostějovský večerník jako spolupachatel TČ zaplatí v Prostějovském deníku, Týdeníku Prostějovska a Prostějovském večerníku inzerát v rozsahu ½ strany, kde JUDr. Zdeněk Riediger se svou fotografii a popiskem obsahujícím jeho jméno a fce přesně jako v uvedeném článku http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf uvede nejméně ve velikosti písma 10: „Omluva Mgr. Dušanu Dvořákovi a spoluobčanům.
Omlouvám se zakladateli odborné společnosti Konopí je lék,o.s. a řediteli mezinárodního vědeckovýzkumného pracoviště Edukativní konopná klinika Mgr. Dušanu Dvořákovi z Ospělova, že jsem o něm v Prostějovském večerníku 12.září 2011 lživě veřejně tvrdil, že pěstoval a prodával marihuanu.
Rovněž se omlouvám všem zavražděným a zmrzačeným lidem, kterým prostějovská policie ukradla v Ospělově léčivé konopí a zkorumpované prostějovské státní zastupitelství a soud tyto zločiny dokonce kryl. Zavazuji se, že již nikdy nebudu na veřejnosti šířit životy ohrožující poplašné zprávy, že marihuana je předstupeň k tvrdým drogám, není to pravda a já jsem si to vymyslel.
Odporuje to všem vědeckým studiím a reálnému stavu užívání marihuany ve společnosti, kde kdyby moje veřejně šířená lež platila, naše společnost by asi už vůbec neexistovala, přinejmenším ne v podobě, v jaké ji známe dnes. Vím, že Česká republika je díky bdělému oku policie největším producentem marihuany v Evropě. Vím, že populismus je nejlepší zboží a chtěl jsem se zalíbit. Myslel, že když žijeme v konzumní době a mediokracii, je tahle reklama na totalitární myšlení přípustná. Děkuji panu Dvořákovi za text omluvy, sám bych ho napsal asi trochu jinak.“
Grafickým podtiskem omluvy bude konopný list.

Zdůvodnění stížnosti:
1.     Alibismus výše uvedeného Usnesení a rozhodnutí o podjatostiporovnat uvedená fakta, zda žalovaný policejní exředitel řekl, či neřekl výše uvedenou pomluvu a lživou poplašnou zprávu, může vyslechnout každý policista. Pokud má policejní exředitel pro své pomluvy a poplašné zprávy důkazy, že toto pomluva a poplašná zpráva není, může důkazy předložit do spisu. Jde o rutinní policejní úkon!
2.     Přednostně řešené řízení a porušování základních principů správní řízení a plnění poslání policie dle § 2 Zákona o policii – Mgr. Dušan Dvořák žádá policejní orgány o spolupráci na výzkumu „Konopí je lék“ od 1.června 2008, od 19. dubna 2009 žádá konické a následně prostějovské policejní orgány o spolupráci (místně příslušné výzkumnické farmě léčivých genetik konopí v Ospělově), od 10. září 2009 má celkem 8 žádostí o policejní ochranu adresované přímo policejnému prezidentovi, 14.července 2011 žádal Mgr. Dušan Dvořák osobně vedoucího Územního odboru Prostějov plk. Mgr. Pavla Nováka o policejní ochranu, tento dodnes neodpověděl, naopak tento, zcela bez důkazů nechal potřikráte zničit v letech 2009-2011 úrodu léčivého konopí v Ospělově a způsobil tak smrt, zmrzačení a řadu dalších těžkých poškození zdraví občanů zapojených do výzkumného programu „Konopí je lék“. Dodnes není zajištěna jak policejní ochrana, tak šetřeny trestné činy prostějovských policistů za trestné činy  dle § 401 (Útok proti lidskosti), které kvalifikuje Trestní zákoník platný od ledna 2010 následovně: Odnětím svobody na dvanáct až dvacet let nebo výjimečným trestem bude potrestán ten nebo ti, kdo se v rámci rozsáhlého nebo systematického útoku zaměřeného proti civilnímu obyvatelstvu dopustí dle § 401, odst e) perzekuce skupiny obyvatelstva na politickém, rasovém, národnostním, etnickém, kulturním nebo náboženském základě, z důvodu pohlaví nebo z jiného podobného důvodu, dle § 401, odst g) způsobí zbavení osobní svobody, h) mučení, i) vraždy, nebo j) jiného nelidského činu obdobné povahy.
Na důkazech Open Royal Academy uvedených v podnětu Evropské komisi na www.konopijelek.cz dokládáme, že nejpozději od 21.března 2008 mají české státní orgány důkazy, že:

1)     rozsáhlým a systematickým způsobem porušují právní řád, zákony a mezinárodní úmluvy a přes právní poučení nadále systematicky a rozsáhlým způsobem zneužívají na občanech policii bez jakéhokoliv ohledu na tragické dopady a důsledky vůči občanům a v důsledku tohoto nezákonného jednání zcela nevinní a nikomu neškodící občané léčící se pomocí léčivky konopí, kterou si navíc mnohdy sami vypěstovali a po státu ničeho nežádali, policie se souhlasem soudu (!) tuto léčivku občanům ukradne, i když mají léčbu doporučenu lékařem (!), a v důsledku tohoto nezákonného jednání policie
2)    občané v bolestech a předčasně umírají, zhoršuje se doložitelně a důkazně jejich zdravotní stav a trpí v bolestech a jsou přitom současně veřejně haněni, okrádáni a kriminalizováni jako údajní zločinci, přičemž

3)     žádné české státní zastupitelstvo včetně nejvyššího a ministerstva spravedlnosti, vlády, poslanců, senátorů a prezidenta nezakáže policii takto hanebně jednat, byť je to nejen v rozporu s § 2 zákona o policii, ale i elementárním soucitem člověka.
3.     Účelovost Usnesení – prostějovské policejní orgány bez dohody s poškozeným Mgr. Dušanem Dvořákem rozhodly o předání policejního šetření do Přerova, což opět zvyšuje škody a výdaje poškozeného Mgr. Dušana Dvořáka, který je zdravotně vážně poškozen kriminálním jednáním prostějovské policie v letech 2009 – 2011.

V případě, že bude stížnost shledána neoprávněnou a nezačne policejní šetření prostějovských policistů za opakované porušení zákona a zneužívání funkce úřední osoby vedoucím Územního odboru Prostějov plk. Mgr. Pavlem Novákem, trvám na tom, aby byl spis a vlastní šetření převedeno do Olomouce.

21. prosince 2011                        Mgr. Dušan Dvořák


Kontaktní adresa: Tylova 2, 779 00 Olomouc