Korupce a evropské fondy

Policie ČR, SKPV – OHK                           16. července 2011
Vážený pan komisař
Mgr. Karel Malík
Čj ORIII-15214-6/ČJ -2011-001303                                                                             
186 21 Vítkova 16, Praha - Karlín

Věc: stížnost na ukončení policejního šetření Čj ORIII-15214-6/ČJ -2011-001303 14.července 2011 bez dodání slíbených důkazů k výpovědi z 16.května 2011 na Policii ČR, P-8, Zenklova k sedmé stížnosti policejnímu prezidentovi 11. května 2011 od zřizovatelů Edukativní konopné kliniky (EKK), Ateliér ALF, Bořivojova 90, 130 00 Praha – Žižkov od 10.září 2009 marně žádané policejní ochrany života, zdraví a majetku občanů a neziskových organizací, které EKK založily, a absolutní popírání § 2 Zákona o policii č. 273/2008 orgány činnými v trestním řízení na území ČR.

Odůvodnění stížnosti: Mám důležitější věci na starosti, takže jsem důkazy nemohl hned doložit. Zajímá vás navíc pouze korupce na MPSV, kterou jsem na výslechu 16. května 2011 zmínil. V níže uvedeném dokumentu vám dokládám konkrétní podvody a korupci na MPSV ČR, které má v rozpočtu největší balík peněz rozdělovaných z dotací a z fondu ESF Evropské unie, které dokazují nezákonné jednání vysokých státních úředníků a politiků.
Jestli něčemu nerozumíte, můj mail je dusan.dvorak@konopijelek.cz chci to mít na papíře, kdyby státní zastupitelství zastavilo věc šetřit, budu poradcem, abychom ty cynické mafiány a lhostejné úředníky u soudu porazili, když takhle tunelují veřejné finance a ještě z kapitol pro chudé lidi.
Kdyby se policejní prezident veřejně omluvil mé rodině, kolegyním a kolegům a lidem, kteří nám důvěřují a důvěřovali, že děkuji, zejména pak za ty mrtvé a zmrzačené.  Viz příloha – Parte.

Zajímá vás pouze korupce na MPSV, kterou jsem na výslechu zmínil, nikoliv policejní ochrana, jejíž nenaplnění má na svědomí lidské životy, zdraví a majetky a čest občanů, což mne mrzí, myslel jsem, že od toho tu polici máme a nejsme gubernie jako za komančů.

Nejprve proto prosím strpte úvod a pokud seznáte porušení zákona, konejte.

Evidentně o porušení zákona jde, protože jak premiér, tak ministr spravedlnosti a ministr financi doložitelně a důkazně již od 21.března 2008 vědí, že je Policie ČR v předmětné věci stížnosti policejnímu řediteli zneužívána právě jejich šířením lživé poplašné zprávy proti občanům a stejně tak je porušují Zákon o státním zastupitelství a Trestní právo s dopady na životech, zdraví, cti a majetcích nevinných občanů a s charakterem zločinného spolčení při páchání zločinů proti lidskosti, přičemž kriminální jednání OČTŘ v lednu 2008 potvrdil Nejvyšší soud a na podzim 2008 dokonce Ústavní soud a tito politici dál šíří poplašnou zprávu, zneužívají svěřené veřejné funkce, poslanecký slib a dál doložitelně porušují zákony, viz http://www.atelieralf.eu/archiv.php?clanek=konopi-je-lek   

Úvod závažnějšího poškození rozpočtu, než je korupce na MPSV, o které ví dávno kontrolní orgány MPSV i policie, jak dokládám níže:
Policie dostala za úkol podnět EKK policejnímu prezidentovi z 11. května 2011 šetřit a s kolegyní, americkou vědeckou pracovnicí Edukativní konopné kliniky, jsme byli na výslechu 16. května 2011 u Policie ČR, Zenklova ulice v Praze - Libni a panu komisaři Tomáši Haderkovi jsme do protokolu vše doplnili o příklady a důsledky chování státních orgánů vůči lidem léčícím se Cannabis (kanabinoidy) a kromě důkazů podložených i soudním znalcem z oboru lékařství jsem do protokolu uvedl, jak se mne úředníci MPSV v dubnu 2009 snažili zkorumpovat v té době jako ředitele první české bezbariérové školy pro dospělé Ateliér ALF a šéfa jedné ze tří nevládních neziskových organizací, které EKK založily (odborné společnosti Konopí je lék,o.s.).
Ateliér ALF má cenu příklad dobré praxe EU (2009), cenu zahraničních auditorů efektivního podnikání (2008, 2009). Web Konopí je lék má zase cenu premiéra Fischera za vzdělávání odborné a laické veřejnosti (2009), obě veřejné služby zřídily nevládní neziskové organizace a jsou spolu s Art Language Factory,o.s. s galerií Jaroslavy Moserové zakladatelé Edukativní konopné kliniky jako mezinárodního vzdělávacího, terapeutického a vědeckovýzkumného pracoviště, kde od 14.července 2009 vydáváme nemocným na doporučení lékaře Cannabis a jsme permanentně kriminalizováni a státem placenými úředníky vydíráni a je nám vyhrožováno, když trváme na dodržování zákona a stěžujeme si na porušování mnoha zákonů, kradení z veřejných peněz a korupci na policii, zejména pak protikorupční policii.
Premiérovi Nečasovi byla sedmá stížnost policejnímu prezidentovi marně žádané od září 2009 urgována ředitelem EKK 13.červena 2011 s oznámením o možných miliardových ztrátách na státním rozpočtu kvůli neplatnosti Zákona o návykových látkách dle evropského práva a nenotifikaci zákona u EU, což může mít nedozírné následky na státní rozpočet. Policie by měla konat urgentně, ale rovněž, ani zde nekoná a Nejvyššímu státnímu zastupitelství je to také jedno.
10. ledna 2011 byla právnička a místopředsedkyně vlády Karolina Peake zpravena o kriminálním jednání OČTŘ a neplatnosti zákona o NL dle evropského práva a podepsala, že tyto dokumenty a právní podklady obdržela, slíbila, že bude konat v řádu dnů, když jde o tak závažné věci a předsedovi VV a ministru vnitra Johnovi řekne, aby policii naučil zákony. Druhá politička, opět z domů veřejných, učitelka Dagmar Navrátilová, pak podepsala uvědomění si systémového tunelování fondů ESF a porušování hospodaření se státním majetkem nejen v případě Ateliéru ALF, kterému údajně chtěla pomoci věc řešit a taky jenom žvanila, jako žvanila, že jí jde o dekriminalizaci nemocných a že bude v parlamentu pořádat semináře. Namísto toho pak obě nestydatě lžou policii do protokolu, co podepsaly a slíbily, a Mladá fronta to lživé žvanění ještě tiskne a ty dvě soudružky na mne dávají trestní oznámení viz příloha 1. Do toho se na pražském magistrátu v červnu 2011 záhadně ztrácejí podkladové materiály o přidělení daru na vznik Edukativní konopní kliniky v květnu 2010 a magistrát odmítá v rozporu se zákonem o svobodném přístupu k informacím vydat alespoň nahrávku z jednání rady 11.května 2010, kdy rada schválila dar na vznik EKK ve výši 1,1 mil. Kč – viz příloha 2. Zasílám proto osmou stížnost policejnímu prezidentovi ze dne 12.července 2011 - viz příloha 3, když ani výslech na polici v Praze – Libni 16. května 2011 dosud žádnou policejní ochranu nepřinesl a dokonce když Okresní státní zastupitelství v Prostějově 16.června 2011 odmítlo nechat šetřit Policejním prezidiem 10.června 2011 konečně zaslaný přípis se všemi přílohami a závažné obvinění z kriminálního jednání orgánů činných v trestním řízení na Prostějovsku na výzkumnické farmě léčivého konopí v Ospělově s neblahými následky na občanech podložené i soudním znalcem v oboru lékařství. Podotýkám, že jsem žádost o povolení vědeckovýzkumné činnosti s Cannabis zaslal MZ ČR prvně v roce 2000!

Tak teď k té korupci na MPSV – nejprve kontext a znalosti předmětné věci:
Na „bordel“ na MPSV upozorňuji dlouhodobě, viz  rok 2005, kdy jsem byl iniciátor a spoluautor dopisu ředitelů českých zdravotně sociálních služeb premiérovi Paroubkovi s koncepčními a klíčovými tématy k nápravě a nezbytnost partnerského jednání státních orgánů vůči NNO a zejména pak právě na MPSV na http://ngos.sweb.cz/
Když v roce 2006 vstoupil v platnost Zákon o sociálních službách, který z obětavých lidí v zdravotně sociálních službách závislých stále pouze a jen na nepředvídatelných a zkorumpovaných dotacích udělal ještě větší otroky, zákonem dusil nápaditost a iniciativu a prohluboval byrokracii a závislost na centrálně řízených dotacích, nešlo mlčet.
Lidem v ústavech zákon svobodu a důstojnost nepřinesl, za masomlejny zvané ústavy civilizovaný svět ČR právem kritizuje, stejně jako za největší evropskou produkci indoorové marihuany z pěstíren, která je pro nemocné vhodná jako ústavy pro život člověka.
Paralela Zákona o sociálních službách a Zákona o návykových látkách je důvodná a má mnoho společných témat, která straní asociálnímu, nikoliv prosociálnímu chování, korupci a podvodům namísto transparentnosti, kvalitě a flexibilitě namísto byrokracie, závislosti namísto odpovědnosti atd. Oba zákony porušují zákony vyšší právní síly, mezinárodní úmluvy a ústavu, cynickým papalášům ve státním mundúru je to jedno.
Byl jsem proto iniciátor a koordinátor celorepublikové pyžamové stávky proti bordelu na MPSV Kreativitou proti teroru v sociálních službách BED IN na Den lidských práv 10. prosince 2008 za dnešního premiéra a tehdejšího ministra MPSV Nečase, kdy nás roky ignorující MPSV vyzvalo v den happeningu na Den lidských práv tiskovou zprávou ke spolupráci a dialogu, když jsme v postelích leželi před ministerstvem, ač jsme věci k řešení a jednání dávno zveřejnili a zaslali již 14. července 2008 k výročí pádu Bastily a nikdo na MPSV neměl po celý rok zájem jednat, ač jsme to urgovali, viz  http://www.mpsv.cz/files/clanky/5959/10122008.pdf
Dvojnásobný rozpočet MPSV na zdravotně sociální služby od roku 2006 vůči roku 2008 (z 12 na 25 miliard) vedl v roce 2008 při dvojnásobném rozpočtu k největšímu  krachu finančně vysoce efektivních komunitních služeb pro znevýhodněné spoluobčany a dopláceli na to konkrétní lidé a MPSV se tvářilo, že je vše OK a nikdo za tenhle obrovský tunel na státní rozpočet a kradení nebyl potrestán.
V té samé době se na MPSV ostošest kradlo i jinde, systémově se popírala pravidla a principy pro čerpání fondů EU, jak dokládám níže.
MPSV vůbec neřešilo systémové propojení evropských a českých dotací, či spíše skutečné strukturální změny např. dotačního systému v nákup služeb, např. převodem daní do obcí, když na to většinou nezaměstnaní a ještě postižení spoluobčané nemají a rodina je úplně švorc. Změna ústavní péče v komunitní služby a prevence vyloučení nebo síťování na MPSV nikoho odpovědného ve skutečnosti nezajímalo, byť si taková motta MPSV hrdě dávalo do štítu, zvláště když to platilo EU.

Na MPSV jsem korupční nabídku dostal poprvé v roce 2000.
V Olomouci jsme zakládali celorepublikovou veřejnou službu založenou na dobrovolnictví odborníků ze státní, veřejné i soukromé sféry a vysokých škol InternetPoradna.cz.
Řekl jsem tehdejšímu ministrovi kultury a Olomoučanovi Pavlu Dostálovi, který InternetPoradnu.cz podporoval a znal její dopady podrobně, že jsem poslal šéfa komise MPSV, co mi ty prachy nabízel do kelu a řekl, že třistatisíc na vytvoření bezpečného software, mzdových a provozních nákladů na rok stačí, že přesně tolik je navrženo ve finančním plánu a rozpočtu a že 15 milionů opravdu netřeba. Nemělo cenu to pitvat, znal jsem korupci z Olomouce a z MŠMT, když mi nabízel ředitel odboru MŠMT Mácha na záchodcích jednoho hotelu při školení v drogové prevenci vyprat prachy ministerstva školství přes pedagogickou fakultu olomoucké univerzity: potřebovali jsme 600 tisíc na dokončení vybudování odpoledního a víkendového stacionáře a klubu pro sebepoškozující se a týrané děti, nabízel 10 milionů a nejen přes olomoucký pajdák to měl pan Mácha ověřené, že to funguje dobře, hlavně jeho konkubína měla krásné eseróčku na ždímání ze státního.
Náměstek ministra školství ho vyhodil okamžitě, když jsem to doložil, jak krade.
Policajtům jsem to neříkal, původně chtělo MPSV InternetPoradnu zcela potopit a ministr Dostál nám u ministra Špidly vyjednal jednání s tzv. expertní komisí vedenou člověkem, který nejprve tvrdil a ministr Špidla to podepsal, že InternetPoradna.cz je naprosto nerealizovatelný projekt, který nemůže nikdy fungovat.
Dnes má InternetPoradna.cz kolem 200 kvalitních redaktorů z celé republiky, zaměstnává zdravotně znevýhodněné a poskytuje veřejnosti kvalifikované odborné poradenství. Každý rok nemá povědomí, zda příští rok získá dotace a podpoří zdravotně znevýhodněné a ti budou moci nebýt sociálně vyloučeni, říká se tomu exkluze a MPSV toho má plnou pusu. Zde je pramen korupce nejen na MPSV: Dotace a pak ještě tzv. invalidní daně, přes to se díky MPSV perou prachy ve velkém.

Když se v devadesátých letech k českým dotacím přidalo Phare a pak po mileniu evropské strukturální fondy a záměrně nepropojené a nespolupracující odbory MPSV pro úřady práce (Správa služeb zaměstnanosti) a sociálně zdravotních služeb (Odbor sociálních služeb), máte, pane komisaři, korupci a tunely, že si je MPSV ČR přímo spravuje přes firmy úředníků, nebo MPSV založenou obecně prospěšnou společnost, jako např. za paní exministryně školství Kopicové v květnu 2009, když přes Národně vzdělávací fond,o.p.s. (NVF) vykrádali EU a MPSV, resp. budovali Portál příkladů dobré praxe veřejných služeb zaměstnanosti“.
Vůbec ten výsledek zakázky neexistuje, není to, mělo to být zveřejněno v červenci 2009, ale ještě loni na konci roku to na internetu nikde nebylo, ani jste nenašel výtvor opět za prachy EU, na co měla portálová zakázka navazovat (opět NVF), a to jen ta výše uvedená portálová sranda byla za dva miliony evropských peněz pochopitelně. Protože už na to dva roky i policii nebo odbor auditu MPSV poukazuji a náklady byly minimální a nic se neděje, je možné, že to někde tajně mají nachystané, ale veřejně to nikde není a mělo být.
Když jsem dnešnímu premiérovi a tehdejšímu ministrovi MPSV v dané době napsal, aby Ateliéru ALF tu evidentní nadhodnocenou a zcela zbytečnou zlodějnu na „Portál příkladů dobré praxe veřejných služeb zaměstnanosti“ v dubnu 2009  dalo MPSV bez výběrového řízení, když už ty prachy potřebují rozkrást, že za to portál skutečně uděláme příkladný a skutečně veřejnosti aspoň k něčemu, ministr a dnešní premiér věděl, že tím zaplatíme úvěr v bance, který jsme ve víře v zákony vzali na Ateliér ALF a mysleli, že to si takovou prasárnu a popření směrnic o pětileté udržitelnosti projektu financovaného z EU a zásad hospodaření se státním rozpočtem nemůže MPSV dovolit udělat bez sankce a řešení, a za zbytek roku udržíme bezbariérovou školu a proměníme ji v sociální firmu, kterou by nejméně každé krajské město potřebovalo pro dospělé lidi s handicapem jako sůl. Nečas dělal že neslyší, ministryně školství Kopicová je přece kolegyně z ODS, tak jsme s vyplazeným jazykem a za šílené prachy připravili supernabídku, kterou nám NVF mohlo rozhodně závidět.
Z výběrového řízení na zakázku „Portál veřejných služeb zaměstnanosti“ Ateliér ALF,o.s. vyloučili jen proto, že v absolutně nepřehledných podkladech a povinnostech rozházených zcela záměrně nepřehledně ve všech textech po celé zadávací dokumentaci na návrhu smlouvy k realizaci projektu kolegyně opomněla podpis statutárního zástupce Ateliéru ALF,o.s., přestože šlo o návrh smlouvy pro výběrové řízení a dle zákona o veřejných zakázkách museli při tak bagatelním pochybení vyzvat k doplnění podpisu navrhované smlouvy, když bylo jasné, kdo to navrhuje a účastník řízení byl znám z celé řady relevantní dokumentace! Měli jsme nabídku s nejlepším celorepublikovým týmem špičkových odborníků na příklady dobré praxe veřejné služby zaměstnanosti a bezbariérovou školu Ateliér ALF pro sociálně vyloučené rovněž s výukou tvorby webu, takže se na tom mohli studenti učit a do budoucna to zpravovat a inovovat zdarma. Viz sdělení dnešnímu premiérovi Nečasovi jako ministrovi MPSV z dubna 2009 v příloze číslo 4, pak padla Topolánkova vláda a Kopicová se stala ministryní školství ve Fischerově vládě. Člověk by z toho zcvoknul, tak je to i na webu Týdne po duševní zdraví online - http://www.tdz-online.eu/akce/necasovi-o-korupci

Sdělení navazovalo na mé jednání s ministrem Nečasem z počátku března 2009 s třemi mluvčími pyžamové stávky BED IN, kde jsem dnešního premiéra po hlavní části jednání informoval o korupci a mrhání na MPSV a konkrétně na pražském úřadu práce, hlavní část jednání zaznamenána zde http://www.helpnet.cz/aktualne/24609-3
Žádal jsem, aby ministr zasáhl a MPSV nám dalo práci, aby jediná bezbariérová škola pro dospělé včetně otevřeného a individuálního přístupu k lidem s různým handicapem, nezaměstnaných pečujících o blízkou osobu, nezaměstnaných lidi bez domova, mladých lidí z ústavů nebo uprchlíky, nejen zdravotně postižené, že to stálo tolik práce a peněz bezbariérovou školu vybudovat a často pro zájem studentů až 7 dní v týdnu od 9 – 21 hodin provozovat a stovkám lidí to pomohlo zlepšit zdravotní a sociální život, získat kvalifikaci, práci, důstojnost a zdraví, že lidé v invalidním důchodu jsou rádi i za pár hodin práce týdně nebo jako dobrovolníci pro neziskovky a jak to bylo pro stát efektivní, že se peníze státu až třikrát vrátily zpět.
Konkrétně první česká bezbariérová škola pro dospělé Ateliér ALF stála za roky 2006 – 2008 včetně darů a extrémních slev soukromých firem cca 12,5 mil, z toho z veřejných rozpočtů 11 mil. Kč, efektivita vložených prostředků byla až 1:3. Kromě ocenění Příklad dobré praxe EU jsem obdržel cenu semifinalista a finalista Podnikatel roku (2008, 2009) kategorie sociálně prospěšné podnikání, každoroční soutěže auditorské společnosti Ernst & Young a The Schwab Foundation.
Zde k ukápnutí slzy státní kasy pozvánka na zahájení provozu první české bezbariérové školy pro dospělé http://www.atelieralf.eu/archiv.php?clanek=alf_pozvanka
Úřad práce hlavního města Prahy však po ukončení financováni z EU v září 2008 odmítal nakupovat rekvalifikační či tématické kurzy Ateliéru ALF, na kterých byla finanční udržitelnost postavena a MPSV vyhlašoval pořád nové a nové výzvy a již za prostředky EU vybudované služby naprosto ignoroval, žádnou efektivitu neměřil, jako by nešlo o do očí bíjící mrhání veřejnými prostředky. Handicapovaní a jinak znevýhodnění lidé v Praze nevyhynuli a Praha takovou školu pro dospělé neměla, ale úřad práce klidně na stejné věci, které jsme vymysleli, ověřili, spravovali maximálně efektivně, tak tento úřad práce v rozporu se skutečností dokonce písemně sdělil, že prý k ničemu na trhu práce naše kurzy nejsou a vyhlásil vzápětí po tomto lživém sdělení na to samé zakázku popírající ve výsledku vlastní kriteria soutěže jako např. „Pracovník grafického studia“ v roce 2009, což odbor auditu MPSV vyjímečně nepřekousl a šetřil, ale s jakým výsledkem, mi není známo.

Poslal jsem danou úřednici, která mi volala a nabízela dotace MPSV s prominutím do…. a muselo to, že mi volala, jít přímo od ministra, lze to ze strany policie určitě dohledat, snad si nemyslíte, že vám na všechno budu dávat důkazy, už si prostě nepamatuji, jak se ta úřednice jmenovala, asi to byla šéfové odboru, na co pak policie je, když mi říkáte, že chcete její jméno? Poradím: na schůzce na MPSV 3. března 2009 v ministrově pracovně měl ministr poradce a ten si úkoly zapisoval.
Neznám nikoho, kdo by řekl, že tohle je v souladu se zákonem: „Volali mi z ministerstva, že jsme si zapomněli požádat o dotace, že je tu máme nachystané a my je přitom ani nežádali a žádné dotační kolo ani vyhlášeno nebylo.“
Jestli toto není korupce, tak pak už nevím co.
České dotace jsme principálně odmítali, max. jsme řešili soutěže na realizaci politik ESF, kde šlo vytvářet inovace a nesvazoval vás asociální zákon o sociálních službách a šlo dělat i výzkum, měřit efektivitu atd., ale jednoznačně jsme chtěli, aby lidé, kteří to mají v životě trochu jinak získali práci a když neuměli mnohdy ani zapnout počítač, tak i tyto kurzy jsme dělali a měli řádně akreditované, ale hlavně velice inovativní obory a s trpělivými a ochotnými lektory a skvělými sociálními pracovnicemi a každý měsíc přednášelo nějaké i mezinárodně známé eso z oboru vizuální komunikace (fotografie, design, grafika, weby, film, výtvarné umění, komiks apod.) a studenti měli svoji galerii, stačí se podívat do archivu, viz http://www.atelieralf.eu/aktuality.php na roky 2006 - 2008.
V období před konferencí ministrů EU v hotelu Diplomat v dubnu 2009 úředníci MPSV rozhodně věděli, že bych mohl  třeba ztropit mezinárodní kreativní pozdvižení o našem českém kradení, což jsem vyjímečně na tuto konferenci neplánoval, udělali jsme to jinak.
Česká republika v té době předsedala Evropské unii s mottem Evropa bez bariér, tak jsme pořádali s Monikou Načeva a Justinem Lavashem benefiční koncert „Evropa bez bariér je tady!“, když MPSV, resp. všehoschopný Úřad práce hl. města Prahy  jedinou českou bezbariérovou školu pro nezaměstnané a sociální exkluzí ohrožené dospělé bojkotoval, i když za řádné čerpání fondů ESF i MPSV občanům a kontrolním orgánům přímo odpovídal ředitel Úřadu práce hl. města Prahy Chomát!
Na to samé (sociální inkluze) pak MPSV a jeho satelity vyhlašovaly obdobné nebo jiné výzvy z fondů ESF a jaksi MPSV zapomnělo, že platí zákony o hospodaření se státními prostředky a že se mohou EU zpovídat!
Pouze město Praha nezapomnělo svoji spoluúčast na vybudování školy a její udržitelnost, ale museli jste se trapně prosit a připomínat.
Před mým příspěvkem na konferenci ministrů EU v hotelu Diplomat v dubnu 2009 pak za mnou přišel šéf odboru sociálních služeb na MPSV Žárský a řekl, at jsme v klidu, že dostaneme velkou zakázku na grafické práce v souvislosti se Zákonem o sociálních službách, ale po konferenci o tom nebylo ani vidu, ani slechu.Báli se skandálu, který bych na konferenci způsobil, což jsem ale vyjímečně neplánoval.
Abychom Ateliér ALF udrželi,  museli jsme zavřít neziskovku, která Ateliér ALF založila, druhou to málem položilo taky a rodinné rozpočty máme vycimbané jako po nájezdu Hunů, dnes spíše exekutorů, přičemž za pětiletou udržitelnost školy byl odpovědný právě Úřad práce hl. města Prahy a vrcholově právě ředitel Chomát, my jsme byli experti na její efektivní a kvalitně poskytované služby formou inovativních a žádaných rekvalifikačních a tématických kurzů otevřených i lidem s těžkým handicapem. Někdy jsme měli i 6x více zájemců na jednu židli, než jme mohli přijmout s ohledem na kapacitu.

Exministr MPSV Šimerka musel lhát poslancům, když ho v roce 2009 s připravenými písemnými otázkami interpelovali poslanci ve věci Ateliéru ALF a ministr v lednu 2010 poslanci Františku Bublanovi a Cyrilu Svobodovi odpovídal. Jenže pak to nikdo nechtěl řešit, i když napsal naprosté lži, stejně jako o rok později ministr Drábek Viz příloha 5
Evropský protikorupční orgán OLAF mi v roce 2010 napsal (viz příloha 6), že má důvěru k české policii a kontrolním mechanismům, které pochopitelně zafungují, až když to praskne, nebo jde opravdu někdo po podstatě trestného činu vědomě nehospodárného chování odpovědných úředníků MPSV, když odbor auditu a kontroly MPSV říká, že je vše OK, stejně tak policie, viz http://www.artlanguage.org/policie.php  

Vážený pane komisaři, Nejvyšší kontrolní úřad ČR, finančák i policii by mělo zajímat, jak je možné, že školení v rámci rekvalifikačních kurzů může stát přes neziskové organizace jako Ateliér ALF včetně všech nákladů a mezd, služeb a vybavení atd atd. čili souhrnně vybudování a provoz bezbariérové školy pro dospělé včetně večerního či víkendového doškolování těžce handicapovaných individálně, prioritně však vždy společně bez rozdílu věku atd. cca 200 korun na hodinu/osobu, a to vzdělávání za ty peníze probíhá v prostředí tří galerií, které těch 200 Kč/hod/na osobu živí, ale školení na čerpání evropských fondů, které zvládne přednášet OPICE ve vybudovaném a vybaveném sálu krajského úřadu a lidé jsou nahnáni do sálu po stovkách za peníze krajských novin placených z daní, stojí na školící hodinu na jednu osobu 4. 500,- Kč! Tuhle lásku k veřejným penězům Evropanů organizoval např. olomoucký krajský úřad roce 2009, olomoucká hospodářská kriminálka to vyšetřila se závěrem, že si takovou zakázku mohli sami ze zákona přidělit z kapitoly ESF z programu jako „Technickou pomoc“ a je prý dnes volná tvorba cen.
Abyste těch doložitelně zkorumpovaných zakázek z MPSV měl aspoň tři, dokládám po „Portálu příkladů dobré praxe“ vypraného přes Národní vzdělávací fond a „Pracovníka grafického studia“ vypraného přes Úřad práce hl. města Prahy supetunel za pražského radního Janečka, kdy se vykrádal nejdražší EU program pro pražské bezdomovce přes Centrum sociální prevence v roce 2008, resp. Evropské sociální a zdravotní centrum.
Posílám vám jen jednu zkorumpovanou zakázku v příloze 7.
Víc se mi nechce hledat, když po tom půjdete, dohledáte. Evropské zdravotní a sociální centrum dnes spravuje Domov důchodců v Bohnicích (opět vyhráli soutěž v rozporu se zadávající dokumentací, dokonce dvojí porušení zákona,neměli ani registraci na sociální služby).
Zakázky z nejdražšího programu EU pro pražské bezdomovce protikorupční policie odmítla šetřit s dotazem, proč jsem se pod podnět, který šel dát rovnou k soudu, podepsal a na přátelskou návštěvu bez zápisu do policejního protokolu přišel do Ateliéru AF jakýsi podplukovník Lehký, alespoň se mi takto představil, mail a kontakty viz http://www.tdz-online.eu/akce/korpuce-jsem-tak-lehky
Vzhledem k bohorovnosti, s jakou pražský radní Janeček projekt ESF pro bezdomovce prosazoval s částkou nejprve 120, pak schválených cca 80 milionů, když půl roku před koncem realizace nebyla vyčerpána ani půlka rozpočtu a neziskovky, které do projektu byly zapojeny vytvořily skvělé věci za pár kaček a jejich pracovníci skutečně pomohli konkrétním lidem a vytvořili sociálně prospěšnou věc pro celou komunitu, tak namísto, aby radní Janeček monitoroval efektivitu vložených peněz a strukturálně a systémově toto začlenil do komunitních plánů Prahy a toto facilitoval a podporoval, tak radní Janeček veřejně tvrdil, že je potřeba vyvézt bezdomovce za Prahu do gheta, na které by asi najal soukromou bezpečnostní firmu, jako vozili s kamarády na pražském magistrátu v roce 2008 mentálně postižené z ústavů údajně na odpočinek do Kutné Hory do penzionu od pondělí do pátku kamarádovi, co mu bylo málo, anebo za dva miliony za dva dny udělali školení pro dětí z dětských domovů, aby prý po odchodu z domova věděly, že se musí začlenit do bílé společnosti Janečka a Řápkové a nemají krást.
Další korupční akce MPSV za evropské peníze v roce 2009 máte zde: http://www.tdz-online.eu/akce/korupce-proc-nam-rikate-my-jsme-kontrolni-organy-napiste-doma-na-zed

Mám pokračovat korupcí třeba po odchodu Máchy na MŠMT, kdy přímo ministr školství Zeman důrazně klepal po ramenou novému řediteli odboru školství Pilařovi za změnu stanoviska a prosazení státní subvence za přednášky za několik tisíc korun na hodinu o drogové prevenci pražským dětem na základních školách pro přednášející jako dnešní předseda Věcí veřejných John, když tuhle evidentní prasárnu a horu korupce na Václáváku zvanou Blaník odmítal schválit stejně jako odmítal schválit podvod náměstka ministra vnitra Jiřího Vacka s jeho inzertním časopisem polostátních firem Závislost a my distrubovaným do všech škol a vydávaného v obrovském nákladu za státní peníze k totálnímu oblbování dětí a učitelů a s prevencí to nemělo nic společného. Jo, to je ten Vacek a náměstek ministra vnitra, co na něj v lednu 2005 prasklo, že neměl ani maturitu a tituloval se inženýr a s dnešním ministrem financí Kalouskem strašně brojili proti drogám a vyhlásili v únoru 2004 Válku drogám jako oficiální program KDU-ČSL. Časopis Závislost a my byl taková do očí bijící nádhera, že už se pod to financování z MŠMT nešlo podepsat, tak to pak Vackovi platilo ministerstvo zdravotnictví a ještě vloni jsem tuhle slátaninu viděl na výslechu na policii v čekárně v Prostějově, takže to asi subvencuje vnitro k dovzdělání policajtů. Na vytření zadku, ani na zátop se to nehodí – křídový papír. V redakční radě časopisu Závislost a my byla tehdy kromě Kalouska celá vládní elita: místopředseda senátu Sobotka, ministr vnitra Gros, ministr spravedlnosti Němec a jiní katarští princi z českých pohádek o službě veřejnosti a fetování veřejných peněz, což je, jak správně napsal Henry Kissinger, droga silnější než heroin, což byla zase náměstka ministra vnitra Vacka stará láska.

Nebo máte, pane komisaři, zájem o Olomoucký kraj za hejtmana Březiny s asistentem Rudolfem s třímiliardovým tunelem na fondy EU s názvem Multimediální park v roce 2004, kterému se naštěstí pro jeho naprostou bezobsažnost podařilo natolik zkompromitovat, že to nešlo protlačit ani přes dublovaná eseróčka ve SROPU (fond EU pro kraje) a zlodějna za 1,5 milionu na virtuální studii proveditelnosti na neexistující projekt Multimediálního parku ještě dodnes straší v účtech olomouckého krajského úřadu a byla posledním hřebíkem, když to neveřejně prasklo a Palackého univerzita se od celé věci rychle stáhla, aby nepřišla k úhoně, že s tímhle podvodem svaté olomoucké Trojice papalášských korupčníků a zlodějů má něco společného. Podívejte se na internetu ve výpisu obchodního rejstříku, kdo seděl ve statutárních orgánech této veřejně prospěšné společnosti Multimediální park,o.p.s. a pokud neomdlíte, že tam sedí polistopadová svatá Trojice korupce Olomouckého kraje z ČSSD + ODS + KDU-ČSL, (Ivan Langer - Martin Tesařík - Jan Březina) chápete, proč mají někteří politici tak rádi imunitu a proč mne papaláši hrozně milují. Pomohu vám, internetový odkaz zde  http://obchodnirejstrik.cz/multimedialni-park-o-p-s-26825210/

Ale zpět ke korupci na MPSV a Ateliéru ALF
Když jsem v červenci v roce 2010 jednal na dlouhé schůzce s ředitelkou sekretariátu premiéra Nečase, shrnul celou anabázi zřizovatelů EKK, připomněl slib premiéra, že jedinou bezbariérovou školu pro dospělé nenechá padnout a žádal, aby věc stran Ateliéru ALF šetřili na MPSV jiní lidé, než ti samí a jaké jsou zde vážné věci k systémovým opatřením, opět to dostali na stůl ti samí na MPSV dělajíc ze mne kverulanta, který si jen stěžuje a oni jsou tak nesmírně hodní, že odpovídají.
V listopadu 2010 jsem měl jednat s novým ministrem MPSV Drábkem o dluhu, který MPSV má vůči Ateliéru ALF (přes 3,5 mil. Kč), když jsme ČR před EU kryli záda, že jsme Ateliér ALF udrželi v provozu. Pochopitelně za vlastní rodinné úspory a díky dobrovolníkům a darům nelhostejných lidí. Když jsme hledali práci, šlápli jsme skoro vždy do korupční zlodějny jako pražském magistrátu s Reprezentativním kalendářem Prahy pro rok 2010, kdy vyhlášení výsledků soutěže o měsíc odkládali, ale kalendář už byl dávno vytištěný, nebo na zkorumpované zakázce MMR na tvorbu brožur pro „Zajištění obecné informovanosti o fondech EU (číslo zakázky CZ.1.08/4.1.00/08.00030)“ v roce 2009, kterou jsme úplně vydřeli z krve, jaký to byl podvod, když nám pak soudruzi z MMR odmítli zaplatit a my byli v totální finanční krizi, že to vyjímečně i police vyšetřovala, ale šlo to pochopitelně k ledu a svedlo se to na chaos při přebírání otěží od ministra Čunka na ministra Svobodu, když na pana Čunka tajné služby udělaly nájezd a musel pohaněn a pošpiněn z vlády.

Primárně nám šlo dělat to, k čemu byla bezbariérová škola Ateliér ALF vybudovaná.
Nic nechtěli slyšet a jeli svůj kolovrátek.
V roce 2011 v lednu přislíbily poslankyně Peake a Navrátilová, že nám v tom pomohou, ale taky to byla jen hra a ztráta času, skutečný zájem nikde, nedali jsme jim úplatky.
Sociální výbor parlamentu to kradení a podvody MPSV nechce také nechat šetřit, když policie nekoná a kontrolní orgány mlčí nebo záměrně mlží. 6. dubna 2011 jsme na jednání v parlamentu na toto podrobně písemně i s důkazy upozornili včetně kriminálního jednání státních orgánů vůči lidem léčícím se Cannabis a získali pouhé usnesení výboru, že tohle jednání zástupci občanů berou na vědomí a nepotřebují přijímat žádné opatření k nápravě! Nezabil byste je?

Jestli jsem Vás zaměstnal a jste skutečně to, čím se titulujete, komisař, pak už zbývá jen získat na svou stranu státního zástupce a můžeme to kradení na MPSV pojmenovat odpovědnými lidmi a hledat řešení. Nám stačí, když nám vrátí, co ukradli a dluží.
Omlouvat se nemusí, to kdyžtak nechte na policejního prezidenta za ty zemřelé a zmrzačelé.

S díky Vás na sedmi stranách se sedmi přílohami a Parte navrch srdečně zdraví                                               
Dušan Dvořák