Žádosti ministru spravedlnosti 2010 - 2011

Níže jsou uvedeny žádosti ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi z listopadu 2010, ledna, února a března 2011

Ministerstvo spravedlnosti, Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2

Věc: žádost o osobní schůzku

Vážený pane ministře

Chtěl bych Vás laskavě požádat o osobní schůzku a podporu.  Mám za svou práci v oblasti zvyšování kvality zdravotně-sociálních služeb a práci s lidmi s handicapem ceny české i zahraniční, včetně cen tří premiérů. Reference na mne Vám mohou dát rovněž exrektoři Univerzity Palackého prof. Jana Mačáková a prof. Josef Jařab.

O čem bych s Vámi chtěl hovořit a získat Vás pro podporu naší věci s ministry vlády ČR. 

V posledních dvou letech jsme v neziskových organizacích, které jsem založil, zažili velmi neprávní a necitlivý přístup státních orgánů. Bohatou korespondenci v této věci včetně ombudsmana Vás nebudu obtěžovat a obracím se na Vás jako na poslední instanci ve vládě, ministra spravedlnosti. Postup státních orgánů vůči našim neziskovým organizacím dosud vedl k tomu, že nám:

•        Orgány MPSV ČR dluží bezbariérové škole Ateliér ALF téměř 4 mil. Kč. Po dvou letech marných snah jsem napsal opět panu ministrovi Drábkovi. Státní zastupitelství a policie už rok v dané věci nešetří (příloha 1). Dopis panu ministru Drábkovi Vám přikládám přílohou (příloha 2). V dopise ministrovi dokládám, jak že úředníci dávají ministrovi nepravdivé podklady.

•        Orgány MV ČR odmítají poskytnout pracovníkům Ateliéru ALF a Konopí je lék policejní ochranu a dluží odborné společnosti více než 400 kg. léčivého konopí. Již před rokem jsem psal policejnímu prezidentovi žádost o policejní ochranu, dodnes jsem nedostal odpověď. Stěžoval jsem si u dvou ministrů vnitra, dvou premiérů. Nikdo odpovědný nereaguje a naši pacienti mohli žít a stovky dalších mít kvalitnější život bez nemoci. Přece není možné zneužívat policii a prosazovat těžce protiústavní jednání vůči nevinným spoluobčanů. Přikládám osobní příběhy „onkologických kriminálníků“ ve filmu Konopné pašije.
 Děkuji předem za možnost osobní schůzky.

Přeji pevné zdraví a stálou pohodu

 Mgr. Dušan Dvořák, ředitel Edukativní konopné kliniky.

V Praze 9. listopadu 2010

Edukativní konopná klinika, Ateliér ALF, Bořivojova 90. 130 00 Praha - Žižkov
Dusan.dvorak@konopijelek.cz, + 420 774 723 261

Ministerstvo spravedlnosti, Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2

Věc: žádost o podporu ministra ve věci stížnosti na OSZ Prostějov

Vážený pane ministře

Předně Vám přeji vše dobré v Novém roce. Obracím se na Vás jako statutární zástupce odborné společnosti Konopí je lék,o.s., IČO: 227 27 281, registrace u MV ČR 7.8.2008, VS/1-1/72502/ 08-R.
9. listopadu 2010 jsem Vám psal žádost o osobní schůzku (viz příloha), bohužel jsem nedostal žádnou odpověď. Jde přitom o životy, zdraví, majetky a dodržování zákona vůči stovkám nevinných spoluobčanů a já Vás prosím a žádám o zájem ministra, resp. Vašeho úřadu. 

18.srpna 2009 odborné společnosti Konopí je lék,o.s. státní zástupce Mgr. Ivo Černík z OSZ Prostějov nechal Policií ČR odebrat (a tedy znehodnotit) přes 300 kg léčivého konopí, což byla veškerá úroda výzkumnické farmy. Toto je doložitelné jak svědky, darovací smlouvou, novináři, filmovými záběry ČT a TV Nova. V soudním rozhodnutí OS Prostějov v dané věci z 2.října 2010 je však uvedeno pouze 25 kilogramů! Kam se podělo zbývajících více než 275 kg léčivého konopí, nepřesně nazývaného marihuanou, však odmítá soud řešit a státní zástupce Mgr. Ivo Černík nehodlá vysvětlovat a KSZ Brno to vůbec nevadí!
2. září 2010 odborné společnosti Konopí je lék,o.s., která měsíc předtím nahlásila krádež 7 rostlin léčivého konopí, tentýž státní zástupce Mgr. Ivo Černík z OSZ Prostějov nechal Policií ČR odebrat (a tedy znehodnotit) přes 100 kg léčivého konopí, což byla veškerá úroda výzkumnické farmy. A to přesto, že Mgr. Ivo Černík ze soudního řízení ohledně léčivého konopí z roku 2009 jasně věděl, že léčivé konopí je poskytováno nemocným na doporučení lékaře a v roce 2010 dokonce věděl, že na každou rostlinu existuje závazná písemná smlouva mezi občany a naší společností!

Opět je za pěstování a poskytování léčivého konopí viněn člen odborné společnosti Konopí je lék,o.s., kterému patří pole a nemovitost výzkumnické farmy! Jeho manželka, rovněž členka společnosti a spolumajitelka pole a byla u OS Prostějov zproštěna vinny, neboť, jak řekl soudu SZ Mgr. Ivo Černík 2.října 2010 při závěrečném stání, byla dostatečně potrestána životem se svým manželem!

Když si na obvinění člena společnosti za úrodu v roce 2010 stěžujete řádným institutem stížnosti a doložíte konkrétní porušení zákona ze strany SZ a policie, vyřizuje to opět Mgr. Ivo Černík a stížnost zamítá, aniž by se vypořádal s vlastní stížností a postupem v rozporu se zákonem. Jde o jasný střet zájmů!

Pane ministře, činností Mgr. Ivo Černíka z OSZ Prostějov v letech 2009 a 2010 bylo doložitelně zabito nejméně 7 nemocných lidí, kteří se nemohli léčit, stovkám další byl zhoršen zdravotní stav! Přitom Mgr. Ivo Černík neumí vysvětlit, kam se podělo 275 kilogramů léčivého konopí z roku 2009! Policie, ani KSZ Brno Ivo Černíka vinit a obžalovávat odmítají a píší nám, že jsme to my, kdo porušuje zákony, když pro nemocné pěstujeme a zpracováváme konopí, což není pravda.

Děkuji předem za Váš osobní zájem a čas, děkuji.

Dne 3. ledna 2011                                Mgr. Dušan Dvořák

Mgr. Dušan Dvořák, Edukativní konopná klinika, Ateliér ALF, Bořivojova 90. 130 00 Praha – Žižkov, Dusan.dvorak@konopijelek.cz, + 420 774 723 261

Ministerstvo spravedlnosti, Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2

Věc: Stížnost dle Zákona č. 283/1993 Sb. na nejvyššího státního zástupce  Pavla Zemana

Vážený pane ministře

V průběhu roku 2008 – 2011 jsme Vám a exministryni spravedlnosti Daniele Kovářové a od roku 2010 opět Vám opakovaně uváděli porušení zákona státních zástupců a policie při desinterpretaci Trestního zákona/zákoníku  v paragrafech o drogách šířením poplašné zprávy, že pěstování léčivého konopí je vždy a za každých okolností trestný čin a nevinu má nemocný člověk doložit u soudu jako nějaký zločinec a soudy opak šetří, zda je nemocný, ač tomu nerozumí a nejsou v dané věci kompetentní.

Cílená a účelová záměna zákona o návykových látkách za trestní zákon/zákoník při  současném zneužívání státních orgánů na mediálním pokrytí této průhledné lži vede k zabíjení, mrzačení, okrádání a kriminalizaci nevinných nemocných lidí.

Vás osobně jsem žádal o schůzku v posledním období dvakrát (viz příloha).
Informoval jsem Vás o odmítání policie poskytnout nám policejní ochranu, která pokračuje i pod novým policejním prezidentem (viz příloha, včetně stížnosti na inspekci).

Když jsem o zabíjení, mrzačení, okrádání a kriminalizaci nevinných lidí informoval nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana (viz příloha),  který má být na rozdíl od Vás nepolitickým hlavním strážcem zákonnosti v ČR, opět jsem se v dané věci odpovědi nedočkal.
Proto využívám Zákona č. 283/1993 Sb. a podávám stížnost na nejvyššího státního zástupce  Pavla Zemana a žádám Vás o jeho odvolání.
Aby v České republice, v zemi s největší produkcí a exportem marihuany v Evropě (skoro 20 tun ročně)  státní mafie pod taktovkou ministerstva spravedlnosti chránila zisky drogové a především farmaceutické mafie a kdejaký hejhula z ODS připravoval (do r. 2008) spolu s Vámi pro nemocné lidi nejvíce kriminalizující Trestní zákoník od r. 1989 jako „MUDr.“ Ivan Langer, „MUDr.“ Boris Štastný etc. s odbornou stafáží „MUDr.“ Tomáše Zábranského etc.z Centra adiktologie Lékařské fakulty UK a podobných „lékařů“, kterým není život člověka ničím důležitým a jde jim jen o „hulení marihuany a podíly na otevření trhu farmaceutům“, chci Vám, pane ministře, připomenout, že Zákon č. 283/1993 Sb. dosud platí a stejně tak trestné činy zločinného spolčení a zločiny proti lidskosti.

V Olomouci dne 17. února 2011
Mgr. Dušan Dvořák, ředitel Edukativní konopné kliniky

Ministerstvo spravedlnosti, Vyšehradská 16, 128 10 Praha 2

Věc: žádost o dodržování lhůt dle Zákona č. 500/2004 Sb., § 80

Od listopadu 2010 (viz přílohy) Vám dokládám, jak státní orgány hrubým způsobem porušují zákony, policie, ani státní zastupitelství nic nečiní a přitom jde o lidské životy, zdraví, majetky a pověst nevinných lidí a protiprávní jednání proti neziskovým organizacím, které doložitelně šetřily českému státu veřejné výdaje. Za svou profesní kariéru jsme v ČR zavedli ve zdravotních, vzdělávacích a zdravotně sociálních službách takové metody a nástroje, které doložitelně ušetřily státu stamiliony korun a pokud bychom poslední tři roky nebyli kriminalizováni a okrádáni vlastním státem, mohly to být miliardy.

•    Dodnes jsme i přes stížnosti ministrům, premiérovi, poslancům, státním zastupitelstvím,  policejním složkám včetně inspekce nedostali policejní ochranu, nikoho nezajímá, že jsou občané v ohrožení života a je jim údajně v souladu se zákonem – kdy je účelově před veřejností zaměňován Zákon o návykových látkách s Trestním zákoníkem - kraden majetek a přitom můžeme doložit, že našim registrovaným pěstitelům léčivého konopí policie rovněž ukradla spousty léčivého konopí a není o tom ani čárka, vůbec se to nešetří, protože konopí daní policisté prodali na černém trhu a bez institutu utajeného svědka jsou naši pěstitelé v ohrožení života, pokud bychom to žádali šetřit a už konečně aspoň jednou něco vyšetřit!

•    Dodnes policie a státní zastupitelství  - přes všechny možné procesní náležitosti stížností, odvolání, urgence přes poslance apod. – nikdo nezačal vyšetřovat, jak je možné, že nás prostějovská Policie ČR, OSZ a OS přepadla jako za války, ukradla nemocným léčivé konopí a pak těmto státním orgánům v zápise o propadnutí věci chybí přes 275 kilo léčivého konopí a nikdo to nevyšetřuje?!

•    Dodnes i přes všechny možné stížnosti ministrům a premiérovi, poslancům, členům školského, zdravotního a sociálního výboru, evropskému protikorupčnímu orgánu OLAF, policii a jejímu ledabyle vedené policejní šetření, inspekci, stížnosti etc etc. nikoho nezajímá, jak se na MPSV tunelují evropské dotace ESF a jak jsou účelově zaměňovány dotace na činnost s evropskými dotacemi na realizaci politik a jaké dopady to má nejen ekonomické, ale i morální. Uvedli jsme příklad první české bezbariérové školy pro dospělé Ateliér ALF jako příklad dobré praxe EU a současně státem vytunelovanou školu, kdy ministr práce a sociálních věcí v interpelacích poslancům doložitelně lže a ani vás, policii, státní zastupitelství, poslance, kontrolní výbory anebo odbor interního auditu MPSV, zkrátka všem je to jedno.

Proto Vás před podání žaloby urgentně žádám o vyjádření.

19. března 2011

Mgr. Dušan Dvořák
Kontaktní adresa: Edukativní konopná klinika, Bořivojova 90, 130 00 Praha – Žižkov