Nejvyšší státní zastupitelství - trestní podnět - církevní restituce


Nejvyšší státní zastupitelství
Jezuitská 4
660 55 Brno

Zasláno poštou a na podatelna@nsz.brn.justice.cz

TRESTNÍ OZNÁMENÍ

V souladu se zákonem č. 140/1961 Sb. tímto podávám na předsedu vlády ČR Petra Nečase a členy vlády ČR úřadem: Nábřeží Eduarda Beneše 4, 118 01 Praha 1.

t r e s t n í   o z n á m e n í

pro podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomocí veřejného činitele dle  § 158 trestního zákona a pro podezření ze spáchání trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku dle § 255 trestního zákona.

Odůvodnění:

Jmenovaný předseda vlády Petr Nečas a všichni členové jeho kabinetu se dopustili trestných činů dne 11. ledna 2012, když jednomyslným hlasováním schválili  návrh zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi, aniž by měli k dispozici soupis majetku, který církve a náboženské společnosti vlastnily k datu 25. února 1948, tedy k datu, které majetkové vyrovnání s církvemi nemá prolomit.

Návrh zmíněného zákona tedy vykazuje závažné nedostatky, na což upozorňuje nejen politická opozice, ale i média a právní odborníci. Pokud bude návrh zákona předložen v podobě schválené vládou zákonodárcům, dá se očekávat, že při převaze koaličních poslanců ve sněmovně bude schválen a vstoupí v platnost. Pokud však legislativci  nebudou mít k dispozici soupis majetku, jehož byly církve vlastníkem k datu 25.2 1948 a pokud nebudou mít k dispozici ocenění tohoto majetku, nemohou  o zákonu hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a v zájmu všeho lidu, neboť jim budou chybět základní informace.  Mám podezření, že předkladatelé návrhu zákona, kterým má být část majetku ČR (krom budov i lesy, polnosti atd.) převáděna do majetkové podstaty státu jiného (městského státu Vatikán), se dopouštějí dalších trestných činů, neboť návrh zákona směřuje k porušení územní celistvosti ČR.      

V souladu s oznamovací povinností a aby se předešlo následkům, tedy tomu, že případný majetkový podvod, který způsobí České republice škodu velkého rozsahu, bude zákonem schválen, žádám Nejvyšší státní zastupitelství o neprodlené prošetření mého podezření  a v případě potvrzení z naplnění skutkových podstat trestných činů žádám o kroky vyplývající z Trestního řádu  ČR. Také žádám, abych byl o krocích Nejvyššího státního zastupitelství v této věci vyrozuměn.

 V Olomouci 26.března 2012

Dušan Dvořák
Narozen 12.ledna 1962
Tylova 2, 77900 Olomouc 

 Od: Dušan Dvořák <dusandvorak@seznam.cz>
Datum: 26. března 2012 21:30
Předmět: TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Komu: podatelna@nsz.brn.justice.cz
Kopie: redolo@mfdnes.cz, olomouc@ctk.cz