Ministr práce a sociálních věcí k udržitelnosti projektů a uhrazení nákladů za udržitelnost


Umělci v Ateliéru ALF

David Koller, hudebník
Garik Avanesjan, fotograf
Gabriela Vránová, herečka
Jan Saudek, fotograf
Jindřich Štreit, fotograf
Lenka Klodová, sochařka
Michal Pěchouček, výtvarník
Olga Vyleťalová, malířka
Petr Motyčka, výtvarník
A řada dalších umělců, viz archiv na www.artlanguage.org

Policie ČR Prostějov - ochrana života a šetření vražd a těžkých ublížení na zdraví

Dne 9. a 16. ledna 2012 jsem podal Policii ČR v Prostějově dotazy ve věci 
a) zdůvodnění nezajištění ochrany života a jiných lidských a občanských práv občanů ve výzkumu "Konopí je lék" zaslaných dne 14.července 2011 statutárnímu zástupci Policie ČR Prostějov 
b) zdůvodnění nešetření nájemných vražd ze strany orgánů OS a OSZ Prostějov zneužívajících k tomuto úkonu Policii ČR zaslaných v září a říjnu 2011 prostějovské policii. 

Policie ČR Prostějov na dotazy z 9.ledna 2012 odpověděla následovně: 

Na dotazy nájemných vražd z 16.ledna 2012 odpověděla prostějovská policie následovně:
 

OSZ Prostějov - Stížnost dle § 16a zákona 106/1999 Sb

Okresní státní zastupitelství, Rejskova 796 85 Prostějov, posta@osz.pro.justice.cz


Věc: Stížnost dle § 16a zákona 106/1999 Sb. 

Dne 30.ledna 2012 jsem podal stížnost na nezodpovězení otázek kladených OSZ Prostějov dne 9. a 16. ledna ve věci a) ochrany života a jiných lidských a občanských práv občanů zaslaných dne 14.července 2011 statutárnímu zástupci OSZ Prostějov a b) v září a říjnu 2011 ve věci nájemných vražd, resp. trestného činu útok proti lidskosti ve spolupachatelství dle § 401 TZ viz: http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/os-osz-prostejov-stiznost-dle-16a.html

Kladené otázky OSZ 27.ledna 2011 odbylo sdělením níže uvedeným, ve kterém mi na otázky neodpovídáte. Není pravdou, jak uvádíte, že jsem byl k žádosti o ochranu života občanů zařazených do výzkumu "Konopí je lék" zaslaných 14.července 2011 ze strany OSZ 22.srpna 2011 informován. S otázkou na nájemné vraždy jste se navíc vůbec nevypořádali!  
Žádám, aby mi bylo odpovězeno v souladu se zákonem 106/1999 Sb. 
Dne 31.ledna 2012 
Mgr. Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00

Vaše odpověď: 

OS a OSZ Prostějov - Stížnost dle § 16a zákona 106/1999 Sb

Okresní soud, Havlíčkova 16, 797 09 Prostějov, posta@osoud.pro.justice.cz
Okresní státní zastupitelství, Havlíčkova 16a, 796 85 Prostějov, posta@osz.pro.justice.cz

Věc: Stížnost dle § 16a zákona 106/1999 Sb. na nezodpovězení dotazů z 9. ledna a 16.ledna 2012

Vážená paní, vážený pane

Dne 9. ledna 2012 a 16.ledna 2012 jsem se na vás a prostějovskou policii písemně obrátil s dotazy dle zákona č. 106/1999 Sb., dosud mi však nebylo z vaší strany v zákonné lhůtě zodpovězeno, povinnost splnila pouze prostějovská policie.

Dotazy formuluji k připomenutí ještě jednou:

Dne 14.července 2011 jsem se písemně obrátil na statutární zástupce OS a OSZ Prostějov ve věci ochrany života a zdraví lidí a žádal nařídit policejní ochranu výzkumnické farmy léčivého konopí v Ospělově. Namísto toho byla ze strany OS a OSZ Prostějov policie opět zneužita a zmařeny lidské životy a zmrzačeni lidé včetně těžkého poškození zdraví mne a členů naší rodiny. 

9. ledna 2012 jsem žádal sdělit
1)    Pod jakým číslem jednacím jste vedli šetření v předmětné věci – žádosti ze 14.července 2011
2)    Jaké konkrétní úkony jste vykonali, abyste ochránili zdraví a životy konkrétních lidí
3)    Proč jste mi neodpověděli, když šlo o životy a zdraví konkrétních občanů ve výzkumném programu „Konopí je lék“, které jste od roku 2009 zcela vědomě významně poškodili, ač nic zlého nečinili, naopak, byť vám k tomu dali zákonodárci v trestním zákoníku oporu v § 31, odst. 1 (Přípustné riziko) a měli jste všechny potřebné dokumenty věc kvalifikovaně posoudit.

16.ledna 2012 jsem dotazy rozšířil o následující dotazy a žádal sdělit:
a) pod jakým číslem jednacím vedete šetření ve věci níže uvedených opakovaných oznámení 
b) jaké konkrétní právní úkony jste udělali
c) kdy budu moci doložit důkazy o zločinech
Neboť dne 2. září 2011 a dále pak 29. října 2011 a 30. října 2011 (komisaři Marku Horákovi)  jsem na elektronickou adresu OS Prostějov, OSZ Prostějov a adresu Policie ČR v Prostějově oznámil spáchání závažných trestných činů nájemné vraždy rozhodně a důkazně však TČ útoku proti lidskosti konaných statutárním zástupcem prostějovského soudu a soudkyněmi  prostějovského soudu jako je zejména Ilona Otrubová, statutárním zástupcem prostějovského státního zastupitelství st. zástupcem Ivo Černíkem a statutárním zástupcem prostějovské policie s velmi negativními důsledky na životech a zdraví zcela nevinných občanů, kteří byli znehodnocením léčivého konopí z Ospělova poškozeni s následkem smrti, nelidského zacházení a vážného ublížení na zdraví jako například jimi výše uvedenými zabitá paní Olga Novotná, která u OS Prostějov soudkyni Iloně Otrubové doložila lékařskou zprávu, jak ji mizí nádory a ona nežádala odsoudit jednání OSZ a kriminalizovala naopak mne, který se ničeho zlého nedopustil, nebo pokud jde o vážné poškození zdraví, tak jsem zdravotně poškozen já, členové mé rodiny a stovky dalších občanů. K upomenutí:
Další dotaz je pouze OS Prostějov: Jaké prosím používáte právní podklady, když tvrdíte, že je právně přípustné, aby soudci prostějovského soudu a zejména pak soudkyně Otrubová, která úmyslně nebo z nedbalosti anebo naprosté lhostejnosti způsobila zcela důkazně občanům taková nezměrná zdravotní poškození, což soudkyni Otrubové 11. května 2011 písemně potvrdil i soudní znalec MUDr. Radek Matlach a je to uvedeno ve spisu a ona se necítí podjatá. Jak může být takováto soudkyně nestranná a nezaujatá, když se spolupodílela na mrzačení a zabíjení konkrétních občanů, které pak má nestranně posuzovat? Sdělte prosím předpis, který toto jednání soudu povoluje.
Děkuji. 

V Olomouci 30.ledna 2012

S pozdravem 

Mgr. Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc

Prostějovskému policejnímu exřediteli - Přerov, dotaz dle 106/199 Sb.

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje
Územní odbor Přerov
U Výstaviště 18,
750 02  Přerov
srorpr@mvcr.cz
posta.policie@mvcr.cz 

Věc: žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Vážená paní, vážený pane

Dne 14. září 2011 jsem podal níže uvedené trestní oznámení za hrubou pomluvu mé osoby a šíření poplašné zprávy prostějovským policejním exředitelem JUDr. Zdeňkem Riedigerem.

Usnesením vedoucího územního odboru Policie ČR Prostějov plk. Mgr. Pavla Nováka bylo šetření předáno k územnímu odboru Přerov, neboť prostějovští policisté jsou údajně v této věci ve střetu zájmů a apriori podjatí.

Vzhledem k tomu, že jde o rutinní záležitost a šetření je zcela jednoduché, překvapuje mne, že dosud nebyl JUDr. Zdeňkem Riedigerem obžalován a věc nemíří k soudu.

Sdělte mi proto dle zákona č. 106/1999 Sb. v zákonné lhůtě
1.    pod jakým číslem jednacím věc vedete
2.    jaké konkrétní úkony jste do dnešního dne v dané věci provedli
3.    zda – v případě, že z mé strany potřebujete nějaké doplnění – může policejní šetření proběhnout v Olomouci, kde bydlím, nikoliv v Přerově, a na jaké datum ho stanovujete

30. ledna 2012

S pozdravem

Mgr. Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 77 900 Olomouc

Příloha: trestní oznámení na nezákonné jednání prostějovským policejním exředitelem JUDr. Zdeňkem Riedigerem.


Věc: Podnět k zahájení policejního šetření ve věci spáchání trestného činu hrubé pomluvy a šíření poplašné zprávy expolicejním ředitelem JUDr. Zdeňkem Riedigerem, narozeném 17.listopadu 1951 v Prostějově, učitelem na Střední veřejnoprávní škole TRIVIS v Prostějově. S ohledem na kriminální jednání vedoucích představitelů prostějovské policie, státního zastupitelství a soudu, kde zřejmě JUDr. Zdeněk Riediger jako bývalý prostějovský policejní ředitel zanechal nesmazatelnou stopu, je tento podnět předán k šetření Okresnímu státnímu zastupitelství a policii v Olomouci a v kopii rovněž mediím, starostce obce a primátorovi Olomouce a dalším zainteresovaným a především škole Trivis. Střet zájmů a nedůsledné vyšetření prostějovské policie, či zastavení trestního stíhání prostějovským státním zastupitelstvím, by totiž bylo viditelné i slepému člověku. 


Popis trestného činu pomluvy kvalifikovatelné jako naplnění § 184, odst. 2 TZ: Uvedeného trestného činu hrubá a lživá pomluva urážející vážnost, čest a profesní způsobilost Mgr. Dušana Dvořáka u spoluobčanů se jmenovaný dopustil ve spolupachatelství s Prostějovským večerníkem, když jako veřejně známá osoba v okrese Prostějov, kde, stejně jako na jiných místech Evropy, Mgr. Dušan Dvořák 20 let provozuje terapeutickou praxi, realizuje výzkumy a vzdělává odbornou a laickou veřejnost v užívání drog (tzn. bylin, léků a farmaceuckých fetů) a 5 let žije v Ospělově jako v gubernii díky lidem jako JUDr. Zdeněk Riediger, zveřejnil pomluvy a doložitelné lži v rozhovoru v Prostějovském večerníku. Podotýkám, že v sousedním olomouckém okrese před pár měsíci dostal kolega Lumír Ondřej Hanuš čestný doktorát na Univerzitě Palackého právě za léčivé kanabinoidy.


V Prostějovském večerníku 12. září 2011 i na internetu (viz zde - http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf) JUDr. Zdeněk Riediger uvedl, cituji:


„No, v poslední době jsem četl noviny, kde byly popisovány další a další odhalené varny pervitinu nebo nedávno už potřetí za sebou zabavené rostliny konopí pěstované v Ospělově. Přitom pan Dvořák už za pěstování marihuany a její prodej jednou odsouzen byl, ale podle mého názoru směšným trestem. Pokud justice bude podobné případy soudit tak jako doposud a trest nebude mít význam hrozby v rámci prevence kriminality, budou problémy s drogami ještě větší. A jestliže za závažné kriminální činy budou pachatelé dostávat fešácké kriminály, či dokonce alternativní tresty, je to výsměch celé slušné společnosti!“
 

Důkazy:
1) V příloze dokládám Osvědčení Úřadu vlády ČR k odbornosti Mgr. Dušana Dvořáka.
2) Mgr. Dušan Dvořák nikdy nebyl odsouzen za pěstování či prodej marihuany! Neexistuje o tomto lživém tvrzení ani jeden důkaz, neboť Mgr. Dušan Dvořák nic takového ani nečiní a nejen proto, že marihuanu nelze pěstovat. Pokud jde o pěstování, je to stejná lež jako tvrdit, že když pěstujeme mák, pěstujeme heroin.
3) Závažným kriminálním činem je podle JUDr. Zdeňka Riedigera povinnost daná občanům ze Zákona o zdraví lidu a slušnou společnost zřejmě spatřuje v partě nájemných vrahů, kterým velel, viz: http://dusandvorak.blog.respekt.ihned.cz/c1-52730450-jmena-statem-placen... Pozn. původně jsem se chtěl JUDr. Zdeňku Riedigerovi za staré informace na webu prostějovské policie a neznalost dnešního vedení prostějovských vrahů s nálepkou Pomáhat a chránit omluvit, což po přečtení článku v Prostějovském večerníku neučiním, protože z výše uvedeného je patrné, že jde o podobného bezcharakterního zločince, který by v zájmu drogových a farmaceutických mafií klidně vyvraždil spoluobčany a maskoval to hloupými řečmi o slušné společnosti. Podle sdělení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Policie ČR je podnět na prostějovské nájemné vrahy skutečně šetřen. 


Popis trestného činu šíření poplašné zprávy kvalifikovatelného jako naplnění § 357, čl 4, písm. b TZ: Uvedeného trestného činu šíření poplašné zprávy se jmenovaný dopustil, když ve spolupachatelství v Prostějovském večerníku dne 12. září 2011 (viz zde - http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf) uvedl, cituji:
„… poslední dobou vycházejí mnohé publikace o tom, že konopí či marihuana jsou naprosto neškodné či naopak zdraví prospěšné. Pokud se to bude takto prezentovat a veřejné mínění bude k této problematice až tolik tolerantní, lidé budou mít k drogám stále blíž a blíž. A to nemluvím o tom, že od marihuany už člověk lehce sklouzne k tvrdé droze...“ 


Důkazy:
1) Lidé měli k drogám a změněným stavům vědomí blízko od počátku existence člověka, jde o lidskou přirozenost. Když se malé děti točí na kolotoči, mají změněný stav vědomí. Drogy jsou člověku velmi prospěšné, zejména konopí, mák, kopřiva, mateřídouška, lysohlávky apod.
2) První bez nadsázky světovou vědeckou studii o léčivých účincích konopí – chcete-li velmi nepřesně a velmi zjednodušeně marihuany – vypracovali vědci pod vedením profesora Kabelíka z Palackého univerzity v Olomouci již v 50 letech minulého století. Jak je konopí prospěšné zdraví člověka je písemné podobě známo 5 tisíc let!
3) Mnohem závažnější poplašnou zprávou je však lživé a žádnou vědeckou studií ve světě nedoložené tvrzení, že od marihuany sklouzne člověk k tvrdým drogám! Ano, právě díky takovým „expertům“ jako je JUDr. Zdeněk Riediger! Když totiž policisté zcela přirozené chování vzdělaného a svéprávného člověka kriminalizují a večer pak u piva dokládají, jací jsou hrdinové, že zase někde zkosili konopí nebo ukradli marihuanu, nejen, že to dělají kvůli častému obchodování policistů s marihuanou, což jim nedávno posvětila vláda vyhláškou namísto navýšení mezd, ale ohrožují celou společnost a zejména mladou generaci, kterou vyhánějí na černý trh za toxickou marihuanou z pěstíren, kde jim dealer nabídne nejen jedovatou marihuanu, ale i jedy mnohem horší, které někdy vyvolávají těžkou závislost a vážná zdravotní poškození. Vzhledem k tomu, že je dnes JUDr. Zdeněk Riediger učitel, měla by prostějovská škola Trivis okamžitě takovéhoto člověka vzdělat nebo vyhodit, protože tmářské bludy maskované mnohdy zištnými úmysly a poškozováním druhých lidí kazí kvalitu celé školy a takový učitel je pro mladé žáky bohužel nejen k smíchu. S ohledem na fakt, že účinná prevence drogových závislostí začíná nejen osobním příkladem dospělých, ale též věrohodností a pravdivostí informací, lze takovéto lživé poplašné zprávy bez nadsázky označit jako jednu z příčin zneužívání drog mladými lidmi, což potvrdila celá řada studií! Nezanedbatelným faktem je pak úzkost, strach a posttraumatické stresové poruchy, které pak takovéto lživé poplašné zprávy vyvolávají u neinformovaných rodičů! 


Co žádám soud – popř. možné vyřešit v rámci mimosoudního vyrovnání:

1) Nežádám nepodmíněný trest, byť skutková podstata TČ byla naplněna, jak je vidět i právně nevzdělanému člověku. Žádám, aby JUDr. Zdeněk Riediger zaplatil 666 tisíc korun na vzdělávání učitelů, studentů a žáků prostějovského okresu v léčivých účincích konopí a odpovědného zacházení s konopím.
2) Žádám, aby Prostějovský večerník jako spolupachatel TČ zaplatil v Prostějovském deníku, Týdeníku Prostějovska a Prostějovském večerníku inzerát v rozsahu ½ strany, kde JUDr. Zdeněk Riediger se svou fotografii a popiskem obsahujícím jeho jméno a fce přesně jako v uvedeném článku http://www.vecernikpv.cz/2011/37-2011/pv14.pdf uvede nejméně ve velikosti písma 10: „Omluva Mgr. Dušanu Dvořákovi a spoluobčanům. Omlouvám se zakladateli odborné společnosti Konopí je lék,o.s. a řediteli mezinárodního vědeckovýzkumného pracoviště Edukativní konopná klinika Mgr. Dušanu Dvořákovi z Ospělova, že jsem o něm v Prostějovském večerníku 12.září 2011 lživě veřejně tvrdil, že pěstoval a prodával marihuanu. Rovněž se omlouvám všem zavražděným a zmrzačeným lidem, kterým prostějovská policie ukradla v Ospělově léčivé konopí a zkorumpované prostějovské státní zastupitelství a soud tyto zločiny dokonce kryl. Zavazuji se, že již nikdy nebudu na veřejnosti šířit životy ohrožující poplašné zprávy, že marihuana je předstupeň k tvrdým drogám, není to pravda a já jsem si to vymyslel. Odporuje to všem vědeckým studiím a reálnému stavu užívání marihuany ve společnosti, kde kdyby moje veřejně šířená lež platila, naše společnost by asi už vůbec neexistovala, přinejmenším ne v podobě, v jaké ji známe dnes. Vím, že Česká republika je díky bdělému oku policie největším producentem marihuany v Evropě. Vím, že populismus je nejlepší zboží a chtěl jsem se zalíbit. Myslel, že když žijeme v konzumní době a mediokracii, je tahle reklama na totalitární myšlení přípustná. Děkuji panu Dvořákovi za text omluvy, sám bych ho napsal asi trochu jinak.“
Grafickým podtiskem omluvy bude konopný list.
Děkuji za zahájení policejního šetření, doufám, že se veřejné omluvy dočkám v roce 2012. 


14. září 2011


Přeji pevné zdraví a stálou pohodu
Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, 798 55 Ospělov 6




Trestní oznámení na Miloslavu Němcovou pro korupci a zločiny proti lidskosti

Obvodní státní zastupitelství Praha 1
Nábřeží E. Beneše 3
11800 Praha 1
podatelna@osz.pha1.justice.cz

Věc: trestní oznámení na předsedkyni parlamentu Miloslavu Němcovou za korupci, zločinné spolčení a útok proti lidskosti dle § 401 TZ

K trestnímu oznámení na Karolinu Peake pro korupci a páchání zločinů proti lidskosti (viz Příloha 1) podávám ze stejných důvodů (§ 329 Zneužití pravomoci úřední osoby, § 255 Zneužití informace a postavení v obchodním styku, § 330 Maření úkolů úřední osoby z nedbalosti) k páchání trestného činu útok proti lidskosti dle § 401 páchaných ve spolupachatelství s mně neznámými osobami včetně vydírání občanů a šíření poplašné zprávy dokládám důkazy i v důkazně korupčním a zločineckém jednání předsedkyně parlamentu Miloslavy Němcové a dalších osob, viz vládní projekt "Marihuana do lékáren" a prosebný dopis onkologicky nemocného Petra Ladislava Kodyma Miloslavě Němcové (viz Příloha 2), dále pak v žádosti Evropské komisi k zastavení zločínů proti lidskosti (viz Příloha 3), konkrétně pak v příloze 1 na straně 13 a 20 (Příloha 4) a zejména pak důkazy zaslané dnešní předsedkyni parlamentu Miloslavě Němcové jako odpověď na žádosti a prosby tisíců občanů jako Petr Ladislav Kodym, které jsou ze strany MZ ČR
od ministryně zdravotnictví Dany Juráskové zcela nepravdivé a matoucí, o čemž jsem předsedkyni parlamentu Miloslavu Němcovou opakovaně informoval, včetně informace přes jeji asistentku Kateřinu Dostálovou (viz Příloha 5A a 5B), neboť MZ ČR vědomě  nepravdivě sděluje Miloslavě Němcové, že léčivé konopí je THC a syntetický Dronabinol, o němž lékaři a lékárny nic nevědí a mají údajně Dronabinol dávat nemocným již od roku 2009 jako léčivé konopí, což je lež!

Že bylo jednání ministryně zdravotnictví podvodné a důkazně mrzačící nevinné občany jsem Miloslavě Němcové opakovaně sdělil a předsedkyně parlamentu následně namísto ochrany občanů prosazovala zkorumpovaný podvod „Marihuana do lékáren“, což je právně je doloženo právě v Příloze 2, kdy je obchodní politika firem upřednostňována před lidskými a občanskými právy.

Pokud byste žádali důkazy o zločinech proti lidskosti páchaných na občanech k ochraně drogových a farmaceutických mafií od zřizovatelů Edukativní konopné kliniky, najdete je v Příloze 6 v dopise policejnímu prezidentovi a v Příloze 7 v dopisu prostějovskému soudu, kde nám bylo na výzkumnické farmě léčivých genetik konopí v Ospělově opakovaně znehodnoceno celkem 500 kilogramů léčivého konopí a konkrétní lidé pak přišli o životy, zdraví, občanská a lidská práva i majetky. 

V souladu se zákonem o svobodném přístupu k informacím žádám laskavě sdělení OSZ, kterému policejnímu orgánu byla věc předána k urgentnímu šetření a pod jakým číslem jednacím, neboť jde o lidské životy, stejně jako není společnosti prospěšné tunelování státního rozpočtu a veřejných výdajů.

V Olomouci dne 28. ledna 2012             Dušan Dvořák

Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc

Přílohy

Příloha 1)
Trestní oznámení na Karolinu Peake
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/trestni-oznameni-na-karolinu-peake-pro.html

Příloha 2)
Zkorumpovaný vládní podvod „Marihuana do lékáren“ a prosba k zastavení páchání násilí od onkologicky nemocného Petra Ladislava Kodyma 
http://konopijelek.blogspot.com/2012/01/zkorumpovany-vladni-podvod-marihuana-do.html

Příloha 3)
Žádost Evropské komisi k zastavení zločinů proti lidskosti
http://www.konopijelek.cz/Evropskekomisi/pdf.pdf

Příloha 4)
Žádost Evropské komisi – věci týkající se Miloslavy Němcové
http://www.konopijelek.cz/Evropskekomisi/1.pdf

Příloha 5)
Příloha 5A a 5B nepravdivého dopisu ministryně zdravotnictví k léčbě konopím    

Zveřejněno na
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/trestni-oznameni-na-miloslavu-nemcovou.html
Zasláno OSZ rovněž emailem
Od: Dušan Dvořák <dusandvorak@seznam.cz>
Datum: 29. ledna 2012 4:03
Předmět: Věc: trestní oznámení na předsedkyni parlamentu Miloslavu Němcovou za korupci, zločinné spolčení a útok proti lidskosti dle § 401 TZ
Komu: podatelna@osz.pha1.justice.cz
Kopie: Dušan Dvořák <dusandvorak@seznam.cz>, Sverdik Michal Michal.Sverdik@mfdnes.cz

Doklad o zaslání dopisu Petra Ladislava Kodyma -viz Příloha 2
Od:Petr Ladislav Kodym <petr.kodym@gmail.com>
Komu:nemcovam@psp.cz
Kopie:apatyka@konopijelek.cz
Datum: 19.12.2009 19:55
Předmět:Žádost o podporu v léčbě rakoviny

Vážená paní poslankyně Němcová,

obracím se Vás s laskavou žádostí o podporu mé léčby rakoviny, kterou můžete ovlivnit pouze Vy, nikoliv lékaři.

Obracím se na Vás v tento předvánoční čas, kdy se lidé připravují slavit svátky světla, lásky, radosti a porozumění, s úpěnlivou prosbou o záchranu svého života. Trpím totiž, jako jeden z mnoha pacientů v České Republice, strašlivou chorobou - rakovinou tlustého střeva/konečníku (podrobnosti
můžete najít v mé zdravotní dokumentaci [8]) a léčba konopím mi prospívá a činí nemoc snesitelnější. Letos jsem se dozvěděl o možnosti léčby koncentrátem konopného výtažku, který se ve světě používá. Používá jej
k léčbě i společnost Konopí je lék. Za svou léčbu konopím jsem však byl v říjnu 2009 potrestán přestupkovou komisí v Kolíně k zabavení léčivého konopí, přestože daná úřednice znala mé onemocnění a o léčbě rakoviny konopím informuje např. český vládní server www.drogy-info.cz

Trochu Vám přiblížím moji nemoc, která není standardními onkologickými postupy v plném rozsahu léčitelná. Operací, chemo a radioterapií lze v nejlepším případě pacientovi pouze o něco prodloužit život, ovšem za cenu nesmírného utrpení. Jsem obeznámen s případy nemocných, jejichž reakce na podávaná vysoce agresivní a toxická chemoterapeutika je tak prudká, že se pozvrací i když jenom náhodou potkají zdravotnici, která jim chemoterapii obvykle podává. Řada pacientů přeruší léčbu chemoterapií před jejím dokončením, nebo se odmítne podrobit dalšímu kolu chemoterapie, protože utrpení působené touto léčbou je větší, než utrpení působené vlastním onemocněním. Podle vyjádření lékařů zhruba 50-70% pacientů s touto diagnózou (v závislosti na použitém prameni) přežívá alespoň 5 let. V mé věkové kategorii (pod 40 let) je ale úspěšnost léčby výrazně nižší. Zcela zásadní je potom  poznatek, že cca 90% z těch pacientů, kteří po 5ti letech
nemají rakovinu v tlustém střevě, stejně zemře během dalších dvou let na metástázy do jater. 

 
Moje babička zemřela před pár lety na stejnou diagnózu. Nádor ji ke konci života úplně zneprůchodnil střeva, takže několik dní před svou smrtí zvracela vlastní výkaly. Byla to příšerná smrt. Ze všech těchto důvodů jsem klasickou onkologickou léčbu odmítl, a začal jsem hledat uzdravení v oblasti alternativní medicíny. Nádor mi ale bohužel postupně zcela uzavřel konečník, takže jsem přestal být schopen vyměšovat. V hrozných bolestech jsem byl odvezen na chirurgické oddělení nemocnice v Kolíně, kde mi lékaři provedli akutní vytvoření kolostomie (bočního vývodu), aby mi zachránili život. Operace se bohužel ne zcela zdařila, následkem čehož mi z boku pravidelně vyhřezává až 15 cm střeva, což dále stupňuje mé utrpení a velmi mi to komplikuje život. Další chirurgickou korekci nelze podle vyjádření lékařů provést, a to vzhledem k mému celkově velmi špatnému zdravotnímu stavu (vážím 45 kg).

Přitom všechno toto utrpení bylo s největší pravděpodobností naprosto zbytečné. Po té, co jsem vyzkoušel celou řadu alternativních terapií - které sice dokázaly zabránit vzniku metastáz a zpomalit růst primárního nádoru, avšak nedokázaly mě vyléčit - jsem na internetu nalezl příběh Ricka Simpsona [1]. V češtině je film uveden na www.konopijelek.cz. Rick Simpson podle svého tvrzení úplně vyléčil mnoho set případů rakoviny - a to i ve velmi pokročilých stádiích - pomocí konopného téru.
Úspěšnost této terapie je dle tvrzení Ricka Simpsona minimálně 80% plně vyléčených pacientů. Pokud se jedná o nemocného, jehož imunitní systém dosud nebyl těžce poškozen chemoterapií a radioterapií (kteroužto podmínku
bezezbytku splňuji), je dle Ricka Simpsona naděje na úplné vyléčení ještě mnohem vyšší. Tak jak jsem byl zvyklý ze svého doktorandského studia (nedokončeného díky mé nemoci), udělal jsem si internetovou rešerši o působení THC na rakovinové buňky. Přitom jsem nalezl celou řadu vědeckých studií, potvrzujících významné léčivé působení této v konopí obsažené substance na mnoho druhů zhoubného bujení. (Konopí v přírodním stavu ovšem obsahuje kromě THC i řadu dalších aktivních látek z kategorie kanabinoidů, které jeho účinnost dále zvyšují). Zmíním například následující práce [2] [3] [4] [5] [6] [7].

Proto jsem začal konopí pěstovat na své zahradě. Jakožto nezkušenému pěstiteli se mi ale první rok nepodařilo vypěstovat potřebné množství rostlin s dostatečným obsahem THC, abych si mohl dle návodu Ricka Simpsona
vyrobit konopný tér v léčivě účinné koncentraci. Nicméně se mi podařilo získat alespoň macerát v alkoholu, který mi výrazně pomáhal při tlumení silných bolestí doprovázejících mé onemocnění, zásadně zvyšoval mou chuť k jídlu (vážím 45kg) a působil silně antidepresivně.

Tento rok jsem si proto objednal přes internet (za 3 000,-Kč) semínka speciálně vyšlechtěné odrůdy léčivého konopí s velmi vysokým obsahem účinných látek (tato odrůda se nazývá Medihuana). Měl jsem naději, že konečně dosáhnu vyléčení a osvobození od svého nekonečného utrpení.
Bohužel mi ale policie veškerou moji úrodu v červenci tohoto roku zabavila, a bylo proti mě zahájeno přestupkové řízení. Zápis z tohoto přestupkového řízení najdete zde [9].

Výsledkem zmíněného řízení bylo, že mi byl odepřen přístup k léku, který by mi - podle mnoha výše citovaných pramenů -  mohl s velkou pravděpodobností zachránit život. Navíc jsem musel začít k tlumení nesnesitelných bolestí používat vysoce návykové legální opiáty (Sevredol) s nulovým léčivým účinkem. Abych byl vůbec schopen usnout, jsem nucen brát syntetická antidepresiva a sedativa (Tritico). Na tyto léky musím doplácet několik set korun měsíčně, což je při mém plném invalidním důchodu 7 000,- Kč za měsíc značné vydání.

Obracím se na Vás proto sám za sebe - i na místě všech podobně postižených občanů České Republiky - s úpěnlivou prosbou a naléhavou žádostí, aby jste ze své moci zákonodárce učinila vše, co je ve vašich silách, ke změně
těchto nelidských a zrůdných zákonů. Tyto zákony mě totiž ve svém důsledku nutí - stejně jako mnoho ostatních pacientů - nesmírně trpět a nakonec zemřít, přesto že bych se mohl vyléčit. Ze svého pohledu absolventa Matematicko-fyzikální fakulty UK si nejsem schopen představit nikoho
jiného, komu by tyto zákony mohly prospívat, než farmaceutické koncerny a
drogové dealery. Pevně doufám, že naše republika není řízena těmito silami. Pamatujte prosím také na to, že podle lékařských prognóz bude v blízké budoucnosti umírat na rakovinu každý třetí občan České Republiky (v současné době na tuto nemoc zemře každý čtvrtý). Mohlo by se to jednou týkat i Vás ...

S úctou a nadějí,

Mgr. Ladislav Petr Kodym

Tyršova 457
280 02 Kolín 2

tel: 321 671 813

[1] http://video.google.com/videoplay?docid=-7331006790306000271# a
[2] http://www.youtube.com/watch?v=n31Nuj_AvTg&feature=related; Robert Melamede,PhD
[3] http://www.jci.org/articles/view/37948/pdf
[4] http://www.elements4health.com/active-chemicals-in-cannabis-inhibits-prostate-cancer-cell-growth.html
[5] http://www.sciencedaily.com/releases/2007/04/070417193338.htm
[6] http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/11/19/AR2007111900834.html
[7] http://www.konopijelek.cz/index.php?stranka=odborna-literatura
[8] http://www.konopijelek.cz/pdf/Zdravotni%20dokumentace.pdf
[9] http://www.konopijelek.cz/pdf/Prestupkove%20rizeni.pdf


Odpověď onkologicky nemocnému Petru Ladislavu Kodymovi od Miloslavy Němcové z února 2010, kdy nemocný člověk píše, aby na něm nebylo pácháno násilí!


From: Miroslava Nemcova <NemcovaM@psp.cz>
Date: 2010/2/18
Subject: Odpověď: Žádost o podporu v léčbě rakoviny
To: Petr Ladislav Kodym <petr.kodym@gmail.com>

Dobrý den,
dle pokynů paní místopředsedkyně Němcové připojuji v příloze její odpověď na Váš e-mail.

Vyřizuje:
Daniela Dandová Harantová
kancelář 1. místopředsedkyně M. Němcové
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR
Sněmovní 4
118 26  Praha 1
tel: 257 17 31 41
mobil: 725 547 036
fax: 257 53 44 72

Dobrý den,

odpovídám na Váš e-mail, ve kterém se na mne obracíte s naléhavou žádostí o rychlou změnu v legislativě, která se týká používání přípravků z konopí jako léků.

Velmi  soucítím s Vaší tíživou životní situací a marně hledám slova, která by znamenala ulehčení ve Vašem zápasu s vážnou chorobou. Naprosto Vás chápu, že hledáte a chcete vyzkoušet každou možnost léčby, v jejíž pomoc doufáte.

Ani mne netěší, že určitou překážkou jsou i naše zákony. Musím však připomenout, že ani já, ani moji kolegové a kolegyně ve Sněmovně nevládneme takovými odbornými znalostmi a hlavně takovou mocí, abychom mohli provést rychlou změnu zákonů a předpisů dle našich představ.

Myslím si však, že tato problematika si skutečně zaslouží určitou revizi, která by vyústila k nalezení nové, rozumné a moderní hranice mezi použitím přípravků z konopí jako léků na jedné straně a jako škodlivé drogy na straně druhé. Přikláním  se k tomu, aby zejména u vážně nemocných by bylo možné na základě jejich rozhodnutí a samozřejmě za asistence lékaře tyto přípravky  legálně a tudíž i beztrestně aplikovat.

Na základě nejen Vašeho dopisu jsem se obrátila na ministryni zdravotnictví a ministryni spravedlnosti s žádostí o stručné zhodnocení současného stavu  tohoto problému a zejména o  názor na jeho  změnu v nejbližší budoucnosti.

S obsahem  jejich odpovědí Vás samozřejmě seznámím.

S pozdravy

Miroslava Němcová, 1.místopředsedkyně PS PČR v.r.

 



Vyjádření primátora Olomouce soudu


Třikrát stížnost dle 106/ 1999 Sb. na pražskou policii a porušení zákona o svobodném přístupu k informacím

Od: Dušan Dvořák <dusandvorak@seznam.cz>
Datum: 29. ledna 2012 2:10
Předmět: Kopie zaslána elektronicky na odbor stížností vkpp@mvcr.cz a na odbor korupce odhal@mvcr.cz
Komu: vkpp@mvcr.cz, uooz@mvcr.cz
Kopie: Dušan Dvořák <dusandvorak@seznam.cz>


Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, PO BOX 41, 156 80 Praha 5 – Zbraslav, uooz@mvcr.cz
Kopie zaslána elektronicky na odbor stížností vkpp@mvcr.cz

Věc: Stížnost dle § 16a zákona 106/1999 Sb. na nezodpovězení dotazů zveřejněna na http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/stiznost-na-prazskou-policii-poruseni.html

Dne 9.ledna 2012 jsem k vašemu vyřízení zaslal dotazy věci páchaných zločinů proti lidskosti (§ 401 - Útok proti lidskosti) statutárními zástupci prostějovských státních orgánů a ptal se vás, jak je šetřen podnět zaslaný vám již 5.září 2011, ptal jsem se
1)    Pod jakým číslem jednacím je policejní šetření v předmětné věci vedeno
2)    Jaké konkrétní úkony váš útvar vykonal a jaké plánuje vykonat
3)    Proč jste mne v dané věci dosud nekontaktovali, když jde o životy a zdraví konkrétních

Dosud mi však nebylo jakkoliv v rozporu se zákonem 106/1999 Sb. odpovězeno, přestože byly zmařeny další lidské životy a stovky lidí byly zmrzačeny. 

Děkuji za urgentní odpovězeni dotazů.
S pozdravem

28.ledna 2012

Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 0lomouc

----------------------------------------------

Policie ČR, Zenklova 17/212, 180 00 Praha 8
Kopie zaslána elektronicky na odbor stížností vkpp@mvcr.cz
Věc: Stížnost dle § 16a zákona 106/1999 Sb. na nezodpovězení dotazů zveřejněna na http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/stiznost-na-prazskou-policii-poruseni.html

Dne 5.ledna 2012 jsem k vašemu vyřízení zaslal dotazy věci páchaných zločinů proti lidskosti (§ 401 - Útok proti lidskosti) a 7 žádosti policejnímu prezidentovi o policejní ochranu (viz http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/7-stiznost-policejnimu-prezidentovi.html) šetřené 16.května 2011 pod číslem jednacím Čj ORIII-15214-6/ČJ -2011-001303 komisařem Mgr. Tomášem Haderkou a ptal se
1. V jakém stadiu se policejní šetření nachází
2. Jaké konkrétní úkony byly v dané věci dosud provedeny
3. Zda je potřeba, aby byly některé skutečnosti z mé strany doplněny
(viz http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/policie-cr-zadost-o-spolupraci.html)
Dosud mi však nebylo jakkoliv v rozporu se zákonem 106/1999 Sb. odpovězeno, přestože byly zmařeny další lidské životy a stovky lidí byly zmrzačeny.

Děkuji za urgentní odpovězeni dotazů.

S pozdravem

28.ledna 2012

Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 0lomouc

-------------------------------------------------------

Policie ČR, SKPV – OHK, Vítkova 16, 186 21 Praha – Karlín
Kopie zaslána elektronicky na odbor stížností vkpp@mvcr.cz


Věc: Stížnost dle § 16a zákona 106/1999 Sb. na nezodpovězení dotazů zveřejněna na http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/stiznost-na-prazskou-policii-poruseni.html

Dne 5.ledna 2012 jsem k vašemu vyřízení zaslal dotazy ve věci korupce zejména evropských fondů a dotací na MPSV na šetřené v červnu a červenci 2011 komisařem Mgr. Karlem Malíkem pod Čj. ORIII-15214-6/ČJ -2011-001303 a ptal se
1. V jakém stadiu se policejní šetření nachází
2. Jaké konkrétní úkony byly v dané věci dosud provedeny
3. Zda je potřeba, aby byly některé skutečnosti z mé strany doplněny
(viz http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/policie-cr-zadost-o-spolupraci.html)
Dosud mi však nebylo jakkoliv v rozporu se zákonem 106/1999 Sb. odpovězeno, přestože jsem poskytl důkazy o korupčních praktikách s eurofondy samotnými ministry, pražskými radními a na olomouckém hejtmanství a vše lze hodnověrně ověřit, včetně snahy o mou korupci dotacemi úředníky na MPSV.
Dosud mi však nebylo jakkoliv - v rozporu se zákonem 106/1999 Sb. - odpovězeno, přestože jde o jednání hrubě porušující zákony.
Dovoluji si doložit konkrétní podnět Evropské komisi na porušení práva Společenství, kde můžete o korupci na MPSV a MZ ČR rovněž čerpat cenné informace vedoucí doufejme k zahájení stíhání zločineckých úředníků a politiků na uvedených úřadech - http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/stiznost-evropske-komisi-na-poruseni.html

Děkuji za urgentní odpovězeni dotazů.

S pozdravem

28.ledna 2012

Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 0lomouc

Ministerstvo zdravotnictví - stížnost dle 106/1999 Sb.

Ministerstvo zdravotnictví
Palackého náměstí 4
12801 Praha 2


Věc: žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Vážená paní, vážený pane

Dnešního dne jsem na emailovou schránku mzcr@mzcr.cz zaslala uvedenou stížnost na straně 2. Měla-li být důvodem odmítnutí odpovědi skutečnost, že jsem 4. ledna 2012 neuvedla datum narození, omlouvám se. 
Prosím o zodpovězení ještě jednoho dotazu.
Kolega je lékař, majitel lékárny. Obracím se na Vás ve věci zacházení s Cannabis s obsahem nad 0,3 THC %, zejména pak zacházení s C. herba a přípravy C. resina a C. tinctura.
Sdělte mi prosím, zda dle § 5 Zákona o návykových látkách č. 167/1998 Sb. lékárna nepotřebujeme speciální povolení k zacházení s Cannabis. 
V případě, že lékárna potřebuje od MZ ČR, popř. SUKLu speciální povolení, sdělte mi prosím odkaz na potřebné podmínky, které musí splnit. 
Děkuji.

S pozdravem

27.ledna 2012

Radomíra Dvořáková, narozena 18.května 1963, Tylova 2, 779 00 0lomouc



Ministerstvo zdravotnictví
Palackého náměstí 4
12801 Praha 2

Věc: Stížnost dle § 16a zákona 106/1999 Sb.

Vážená paní, vážený pane

Dne 4.ledna 2012 jsem zaslala níže uvedené dotazy, dosud mi však nebylo jakkoliv odpovězeno. 

Děkuji za urgentní odpovězeni dotazů.

S pozdravem

27.ledna 2012

Radomíra Dvořáková, narozena 18.května 1963, Tylova 2, 779 00 0lomouc

Věc: žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Vážená paní, vážený pane

dne 27. října 2011 Nejvyšší soud zamítl dovolání mého manžela Dušana Dvořáka proti rozsudku Krajského soudu v Brně, který ho uznal vinným z trestné činnosti nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotronickými látkami a s jedy podle § 283 odst. 1, 2 písm. c) trestního zákoníku z důvodu, že  pěstoval konopí s obsahem vyšším než 0,3 % THC a z toho dělal masti etc.
Nejvyšší soud zcela ignoroval argumentaci, že dotčená ustanovení zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách (dále též "zákon") jsou nevymahatelná z důvodu, že nebyla oznámena Evropské komisi dle směrnice 98/34/ES.  
Nejvyšší soud argumentoval ve své podstatě tím, že není zapotřebí zákon oznámit, neboť jde o provádějící předpis EU respektive vyplývající z mezinárodních ujednání (manžel Vám zaslal odkaz na usnesení Nevyššího soudu uvádějící údajné transpoziční předpisy, z nichž ovšem některé nelze na oficiálních stránkách EU - EurLex - najít).

Za účelem přípravy ústavní stížností proti tomu usnesení Nejvyššího soudu Vás tímto v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informací žádám o sdělení následujícího:
1) Jaké konkrétní ustanovení předpisů EU či mezinárodní smlouvy je základem pro provedení § 24 písm. a) zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách?
2) Jaké je znění těchto předpisů?
3) Domnívá se Ministerstvo zdravotnictví, že případná transpoziční ustanovení představují úplnou harmonizací a tudíž nemusel § 24 zákona č. 167/99 Sb být oznámen dle směrnice 98/34 nebo se Ministerstvo zdravotnictví domnívá, že dotčená (případná) transpoziční ustanovení ponechávají členskému státu určitou diskreci a  tudíž musel § 24 zákona č. 167/99 Sb. být oznámen dle směrnice 98/34?
S pozdravem

Dne 4.ledna 2012

Radomíra Dvořáková, Tylova 2, 779 00 0lomouc

Trestní oznámení na Karolinu Peake pro korupci a zločiny proti lidskosti

Obvodní státní zastupitelství Praha 1
Nábřeží E. Beneše 3
11800 Praha 1
podatelna@osz.pha1.justice.cz

Věc: trestní oznámení na místopředsedkyni vlády a předsedkyni rady pro boj s korupcí Karolinu Peake z podezření ze spáchání trestných činů korupce (§ 329 Zneužití pravomoci úřední osoby, § 255 Zneužití informace a postavení v obchodním styku, § 330 Maření úkolů úřední osoby z nedbalosti) k páchání trestného činu útok proti lidskosti dle § 401 páchaných ve spolupachatelství s mně neznámými osobami, a dále pak § 345 Křivé obvinění.

Důkazy:

Již 22.června 2011 jsem uvedl policii a státnímu zastupitelství na Praze 1 k šetření č. j. ORI- 6510/TČ-2011-001178-1-EP  a doložil na důkazech křivé obvinění Karoliny Peake a poslankyně Dagmar Navrátilové vůči mé osobě (viz příloha 1) – vyhodnoceno jako údajně nedůvodné, protože dne 10.ledna 2011 jsme v parlamentu v přítomnosti svědků Karoliny Peake a zástupců Edukativní konopné kliniky Karolinu Peake jako předsedkyni ústavněprávního výboru informovali, že jednáním státních orgánů vůči osobám léčícím se léčivým konopím dochází k porušení demokratických a ústavních principů republiky a zločinům proti lidskosti dle § 401, neboť tito občané pak předčasně a v bolestech umírají, jsou zdravotně mrzačeni, veřejně pomlouvání a haněni, okrádáni a kriminalizováni jako zločinci. Jeden svědek jednání, konkrétně pan Zbyněk Kopřiva, mluvčí Edukativní konopné kliniky, aniž byl policií vyslechnut, již v důsledku jednání Karoliny Peake a dalších zločinců v parlamentu zcela zbytečně předčasně zemřel.

Jak jsem doložil již 22.června 2011 policii, Karolinu Peake jsme o těchto trestných činech majících charakter zločinů proti lidskosti  informovali již v průběhu celého roku 2010 po jejím zvolení do parlamentu v červnu 2010.

Ostatně proto se naše schůzka 10. ledna 2011 v parlamentu uskutečnila.

Mj. zakladatel Edukativní konopné kliniky na jednání 10. ledna 2011 v parlamentu Karolině Peake doložil svou odbornost v dané věci (viz příloha 2) a na důkazech týkajících se tisíců občanů ČR společně s dalšími zástupci kliniky doložil letité, systémové a velmi hrubé porušení ústavního zákona č. 2 (Článek 1, Článek 3, odstavec 3,  Článek 4, odstavec 4,  Článek 10, odstavec 1,  Článek 15, odstavec 2, Článek 31), mezinárodních úmluv (Úmluva na ochranu lidských práv a biomedicíně č. 96/2001 Sb., Úmluva OSN o omamných látkách č. 47/1965 Sb., Úmluva o ochraně lidských práv a základních svobod, č. 209/1992 Sb.) a českých zákonů, zejména pak zákona o zdraví lidu č. 20/1966 Sb. (Čl. II, Čl. III, § 8 a § 9, odst. 4, písm. b), dále rovněž zákona o návykových látkách č. 167/1998 Sb. ( § 5, odst. 5) a zákona o sdružování občanů č. 83/1990 Sb.

Karolina Peake byla požádána o spolupráci a jednání s ministry vnitra a spravedlnosti, aby na nemocných občanech, kteří si pěstují ke své léčbě konopí, byl urgentně aplikován § 31 (Přípustné riziko), což Karolina Peake rukoudáním a převzetím dokumentace přislíbila učinit, stejně jako přislíbila zabývat se nesplněním zákonné povinnosti MZ ČR notifikovat zákon o návykových látkách u Evropské komise, jak vyplývá z povinnosti dle směrnice 98/34 ES, neboť takto může dojít až k mnohamiliardovým škodám na státním rozpočtu.


Namísto toho, aby Karolina Peake měla zájem na ochraně života, zdraví, cti a majetků a občanských a lidských práv tisíců zcela nevinných občanů, kteří žijí v obavách a stresu před policií jen proto, že se léčí konopím a toto ke své úzdravě pěstují, tak jako naši rodiče a předkové, dokáží se zaopatřit sami a snižují tak náklady veřejných výdajů, šířila spolu s celou řadou dalších poslanců lživou poplašnou zprávu, že konopí je marihuana a prosazovala podvodný vládní projekt „Marihuana do lékáren“!  Připravovaný legislativní vládní návrh známý veřejnosti jako „Marihuana do lékáren“ pod vedením děkana Lékařské fakulty Univerzity Karlovy MUDr. Tomáše Zimy a dalších zkorumpovaných farmaceutických zločinců bude zcela svéprávné a kompetentní občany vhánět do lékáren k nákupu jakési marihuany, kterou tisíce nemocných občanů nežádají a žádnou marihuanu nepotřebují a dokáží se zaopatřit sami léčivým konopím!

Není pravdou, jak tvrdí Karolina Peake a další podvodníci ve vládě a parlamentu a šíří media. že úmluvy OSN občanům zakazují pěstovat konopí (Kalifornie již v roce 1995, v Evropě např. Španělsko), stejně jako není pravda, že konopí s kanabinoidem THC nad 0,3% je tzv. marihuanou a omamnou a návykovou látkou, což je jen mediální lež nepodepřená žádnými důkazy. 

Naopak je pravdou, že ČR je největším evropským producentem mnohdy vysocetoxické marihuany z velkopěstíren pod umělým osvětlením. Při korupci, která v ČR vládne je i občanů s výrazným úbytkem mentálních schopností jasné, komu tato zločinecká politika vyhovuje. 
Naopak je pravdou, že ČR znala a věděla a měla již před 20 roky zřídit úřad pro ochranu kvality konopí pro nemocné dle požadavků OSN!
Naopak je pravdou, že již od roku 2008 je v ČR registrována odborná společnost Konopí je lék,o.s. a její členové a odborníci - stejně jako občané zapojení do výzkumu "Konopí je lék" - jsou roky systémově kriminalizováni, okrádáni a mrzačeni za plnění poslání řádně registrovaného občanského sdružení dle zákona o sdružování občanů jako např. Česká lékařská společnost apod. sdružení odborníků.

Tímto jednáním Karolina Peake zcela jednoznačně zneužila své funkce, postavení a informace a přičiňovala se namísto ochrany občanů k podpoře obchodní politiky firem pěstujících pod umělým osvětlením konopí na tzv. marihuanu, což občané nežádají, leč jsou v rozporu s presumpcí neviny paušálně kriminalizováni a jsou systémově roky k smrti zmrzačeni a mrzačeni, haněni a okrádáni a kráceni na svých základních občanských a lidských právech garantovaných zcela absolutně nejvyšším zákonem republiky (ústava), kterému se zákony nesmí protivit, pouze jej doplnit a přiměřeně omezit, což se neděje. 

Že jednáním Karoliny Peake dochází jednoznačně a důkazně k vědomému nikoliv nedbalostně zaviněnému trestnému činu útok proti lidskosti dle § 401 lze doložit na konkrétních občanech včetně rodiny podavatele tohoto podnětu. I z tohoto důvodu byla podána 17.listopadu 2011 žádost Evropské komisi k podpoře v zastavení zločinů proti lidskosti (viz příloha 3).

V souladu se zákonem o svobodném přístupu k informacím žádám laskavě sdělení OSZ, kterému policejnímu orgánu byla věc předána k urgentnímu šetření, neboť jde o lidské životy, stejně jako tunelování státního rozpočtu a veřejných výdajů.

V Olomouci dne 26. ledna 2012             Dušan Dvořák

Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc


Příloha 1) Stížnost na křivé obvinění Karolínou Peake
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/tc-345-krive-obvineni-policii-cr-od.html

Příloha 2) Odbornost Dušana Dvořáka
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2011/12/osvedceni-odbornosti-dusana-dvoraka.html

Příloha 3) Žádost o zastavení zločinů proti lidskosti a stížnost porušení práv Společenství Českou republikou
http://obanskadvokacie.blogspot.com/2012/01/stiznost-evropske-komisi-na-poruseni.html