Obecní úřad Ludmírov



Cannabis is The Cure, z.s., IČ: 266 70 232, Tylova 963/2, 779 00 Olomouc


Obecní úřad Ludmírov
Na vědomí
Přestupková komise
Konice

Věc: Odvolání dle zákona č. 106/1999 Sb. proti rozhodnutí obce ve věci obecní kaple ze dne 7. 12. 2015 obdrženého elektronicky dne 14. 12. 2015

Rozhodnutí uvedeno přímo na http://occupycannnabishempstreet.blogspot.com/
Rozhodnutí  je také uvedno v archivu laskavostí obce: http://ludmirov.blogspot.com/

Odůvodnění:
1.    Obec nepřijala návrh na smírčí řešení sporu o více než 5 letého zákazu vstupu do obecní kaple v Ospělově, kterou dala obec v červnu 2015 k rozhodování římskokatolické církvi, nemající ke kapli  žádný právní vztah a jejíž rozhodnutí k zpřístupnění kaple jsou nevymahatelná (opakovaně ověřováno).  Když ŘK církev v roce 2009 souhlasila se vstupem do kaple, obec to zakázala a uvedla, že bez přítomnosti faráře ŘK církve se v kapli nic konat nebude. Pokud by snad obec nepravdivě tvrdila, že kapli dala k úkonům ŘK církve někdy před červnem 2015, neexistuje pro toto tvrzení jediný důkaz. Pokud ano, at jej obec vyčaruje z kadidla. Současně mezí obcí a ŘK círví není žádný dokument o vztahu ke kapli, ale dokument jiného právního subjektu. V ČR jsou desítky církví, viz v březnu 2016 také http://www.konopnacirkev.cz/ganja-academy/  Bude jistě nejen v Konici zajímavou právní otázkou na mikrofon Ganja Academy, zda může obec zrekostrovat za pěníze všech danových poplatníků v roce 2010 kapli, aby ji pak v roce 2015 bez výběrového řízení a jakéhokoliv dokumentu o vztahu ke kapli jen na základě důkazů, že ta lež s kaplí praskne, svévolně narychlo určila subjektu, který ji k bohoslužbě nepoužívá a nemusí ani reagovat na žádosti o zpřístupnění kaple a činí si na ni neodůvodněný monopol a odmítá ji odsvětit, aby  kaple žila duchovním životema zpěvy. Tato věc není předmětem odvolání, jen doklad zvůle obce.
2.     Obec, ač žádána neuvádět komentáře, okomentovala svá rozhodnutí dalšími důkazy snadno doložitelných manipulací a nepravd. Tato věc je předmětem odvolání. V souladu se správním řádem a úlohou veřejné moci sloužit občanům, nikoliv škodit a vědomě nedbat jejich vůli, žádáme, aby odvolací orgán přikázal obci odstranit komentáře z rozhodnutí, jak bylo žádáno. Pokud má být daný požadavek veden v režimu stížnosti, nikoliv odvolání, omlouváme se.
3.    Odvoláváme se na doloženou vědomě nepravdivou informaci obce uvedenou pod číslem 6. Namísto ANO, je pravdou obec uvedla, Ne, není pravdou. Jak je známo odvolacímu orgánu a je uvedeno pod číslem 7, teprve v červnu 2015 se zastupitelé obce usnesli, že souhlasí, aby dokument svazku 3 obcí ke kapli Nanebevzetí v Ospělově určující ji v roce 1935 římskokatolické církvi přijala  do svého právního řádu také obec Ludmírov, totiž, že od června 2015 opět římskokatolická hornohanácká obec Ludmírov, která je od 60 let novým vlastníkem kaple, která zeje římskokatolickou prázdnotou, ač zřejmě potěmkinovskou inspirací zrekonstruovaná za veřejné prostředky daňových poplatníků má kapli obsazenu i bez nároku tzv. restituce, resp. Parlamentem a dokonce i Ústavním soudem schváleného rozkrádačku státního majetku k tomu zřízenou partičkou TOP09.  Z toho přímo vyplývá, že odpověď na žádost, že je pravdou, že obec nikdy nedoložila odvolacímu krajskému úřadu rozhodnutí zastupitelů o zamítavém rozhodnutí ke kapli v letech 2009 – červen 2015, je ANO, je pravdou. Nikoliv Ne, není pravdou. Krajskému úřadu toto obec doložila až v červenci 2015, čili obec vydávala od roku 2009 nepravdivá rozhodnutí ve správním řízení, což je přestupek dle § 21 přestupkového zákona. Žádáme, aby odvolací orgán obci nařídil v bodu 6 vydat pravdivou informaci, neboť ani z jednoho odvolacího řízení do července 2015 nevyplynulo, že by zastupitelé obce o kapli rozhodovali a přijali do právního řádu obce římskokatotolický monopol víry, jak obec roky nepravdivě uváděla v rozporu se skutečností.

16. prosince 2015  Dušan Dvořák, MMCA, předseda správní rady